Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Gliste

Gliste

Pozdravljeni.

Pri naši mački smo potrejeno zasledili, da ima gliste. Takoj sem pričela z zdravljenjem mačke, v vetrinarskem centru pa so mi rekli, da se lahko nalezejo tudi otroci v starosti do 7 let.

Ko sem našega pediatra vprašala, če bi lahko naredili teste pri mojih otrocih, je bil ravno nasprotnega mnenja, da se otroci ne morejo nalesti in mi prošnjo po testih zavrnil.

Kaj lahko storim, da se prepričam, da se zadeva ni prenesla na otroke?

Prosim za vaše mnenje.

Hvala in LP
Mojca

http://www.zdravniski-nasveti.net/?nStran=forum&temaid=556
Na človeka se lahko prenese tudi Dipylidium caninum, sicer najpogostejša trakulja psa, ki pa lahko živi tudi pri mački in se lahko prenese tudi na ljudi, zlasti otroke in osebe s slabšim imunskim odgovorom. Velika je lahko do pol metra. Prenaša se preko pasjih, mačjih in tudi človeških bolh.
Torej ne moremo trditi, da se glist od okuženih mačk ne da nalesti.

Gliste v človeškem blatu težje dokažemo. Dokazujemo pa z odvzemom in preiskavo blata, najbolje 3 zaporedne dneve.
Poskusite se ponovno pogovoriti s pediatrom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close