Najdi forum

Gliste

Pozdravljeni

Obračam se na vas, ker resničo ne vem več kaj storiti. Imam zopet gliste, podančice. V roku treh let so se mi ponovile v peto. Opazila sem jih v blatu, pozorna pa sem postala zaradi srbenja zadnika. Vedno sem se zdravila z Vermoxom, tudi moj partner. Zdravljenje sva vedno ponovila za 10-14 dni. Na higieno pazim, med zdravljenjem sem še toliko bolj pazila….skratka, kar se tiče čiščenja in razkuževanja sem že čisto nora. Nazadnje sem imela gliste novembra. Takrat me je moja zdravnica že čudno gledala, da si jih pa mogoče ne le domišljam!!?. Gliste so, ker sem jih videla. 1 cm dolge bele tanke zvijajoče nitke. Mislim, da to ni nič drugega kot podančice.
No, pa da se vrnem nazaj na bistvo mojega vprašanja. Danes zvečer sem jih zopet opazila. Spremljalo je tudi srbenja zadnika, zadah iz ust in neješčost. Jezna sem. Ne razumem, kje jih dobivam. Doma vsi pazimo na čistočo, osebno higieno, umivanja rok pred vsako jedjo, nohtov ne grizem… Po zdravljenju z Vermoxom imam mir…no ja, za še ne eno leto. Res ne razumem, zakaj se mi ponavljajo. Mogoče Vermox že v prvo ni prijel? Imate vi kakšno drugačno prakso zdravljenja? Mi svetujete še kaj drugega?

Hvala za odgovor

Spoštovani,

očitno se vedno znova okužite. Če imate po Vermoxu nekaj časa mir, potem gotovo prime, čez čas pa se zgodi ponovna okužba.
Je bilo blatao dejansko preiskano na parazite?
Drugega zdravljenja jaz ne prakticiram niti ne poznam, gotovo pa bo kdo na forumu imel še kakšen domač recept.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni,

mene zanima kaj bolj pomaga v boju proti glistam Albendazol (Dalben) ali

Mebendazol (Vermox), kaj je man škodljivo za človeka.

Po 2x dozi (2. škatlica po 1 mesečnem premoru) Mebendazol-a namreč še zmeraj opažam v blatu bele nitke..

V pričakovanju odgovorov se zahvaljujem.

Spoštovani,

obe zdravili naj bi bili po mojih informacijah podobni tako v delovanju kot kar se tiče stranskih učinkov. Če težave vztrajajo vam svetujem, da greste ponovno na pregled.

Lep pozdrav, Katarina

New Report

Close