Glicerinske svečke?
10. teden nosečnosti. Mi je šlo zelo dobro z odvajanjem blata, en dan se mi je zadeva zakomplicirala in takrat sem si z napenjanjem notri nekaj poškodovala plus pridelala notranje hemeroide. Bila sem tudi pri zdravnici, ki je ugotovila poškodbe, je bilo pa takrat črevo prazno, zato mi ni nič dala, da bi se izpraznila. Zdaj sta od takrat mimo dva dneva, ko nisem nič odvajala. Me boli, me enostavno preveč boli. Je pa rekla, da je prvo, kar dajo glicerinska svečka. In sem tudi brala Pušenjakove odgovore, kjer piše, da so glicerinske svečke brez aktivnih učinkovin in jih lahko uporabljamo brez omejitev. Pa me je vseeno strah, da ne bi škodovala otroku, ampak ne vidim, kako bi lahko tole zadevo rešila drugače. Zmehčati moram blato, ker imam vse razboljeno, me boli že samo od sebe, ko pa skušam pritisniti na stranišču, je pa kot bi z nožem rezali po meni.
So vam ginekologi dovolili glicerinske svečke? Ne odvajalne, glicerinske.
Glicerinske svečke so odvajalne, res ni nič takšnega not (različne maščobe zmešane skupaj). Poskusi s pitjem Donata (pustit, da gredo mehurčki ven), lahko si skuhaš kompot iz suhih sliv. Hemeroidi so že boljše? Pri tuširanju si ritko umij z hladno vodo. Če je bilo črevo dva dneva nazaj prazno, ni nič narobe če še od takrat nisi odvajala. Z napenjanjem na wc si lahko še dodatno škoduješ. Pomaga tudi nežna masaža trebuha (v smeri urinega kazalca). Prepovedano pa je laneno seme!! Če pa ne bo boljše v parih dneh pa seveda nazaj k zdravniku.
Jaz sem si kupila hrastovo lubje, ampak za zunanje hemoroide. Skuhala sem ga kot čaj, potem sem ga ohladila in si nato s čisto krpico dajala obkladke. Malo je pomagalo, so se skrčili. Ampak na koncu itak ni nič več pomagalo, sem šla rodit s hemoroidi. Še danes dobro leto kasneje imam problemčke, tokrat bolj z notranjimi hemoroidi, pa še srbi me. Po vsakem odvajanju se umijem in namažem z ognjičevo kremo. Menda pomaga tudi Tea tree krema od Justa.
Vse to sem delala od poškodbe naprej. Donat in slive, dejansko sem nekaj dni odvajala vodo, zdaj pa donatu in slivam navkljub blato ni vodeno. Ni tudi trdo, ampak me tako boli, da ne morem malo bolj pritisniti. Ne znam opisati, kako me boli. Za hemeroide ne vem, ali so boljše, ker so tisti notranji. Jaz bi rekla, da ne, če sodim po bolečinah. Pa drugače ne krvavim, samo en teden nazaj sem, ko se je začelo.
Nekako moram preživeti do srede, ko bom videla svojega ginekologa.
Marsikaj boli, marsikaj že je kdaj bolelo, ampak tako neznosno kot pa tele črevesne zadeve bolijo pa tudi še nič.
Zdaj sem našla Pušenjakov stavek: lahko, vsaj od 13. tedna dalje, čeprav gre pri Portalaku za snovi, ki se ne vsrkajo v kri in zato ni razloga za skrb niti pred 13. tednom. In mislim, da bom poskusila s Portalakom. Plus prijateljica je vprašala sodelavko, magistro farmacije, ki je tudi noseča in je rekla, da ni nobenih zadržkov, da ni notri nič, kar bi škodovalo plodu.
Hvala za dobre želje in razumevanje. Ko si v takšni stiski in ne veš, kaj bi, tudi to pomaga, res. 🙂
Jaz se matram z hemoroidimi že 10 let (zunajni in notranji).
Mi zelo pomaga Modulex plus – mast in Pavlovičeva krema.
Modulex uporabljam (sem pa noseča) , Pavlovičeva (PRIPOROČAM) je pa čist naravna krema ampak jaz je dobim v Makedoniji, tle je nisem opazila po trgovinah, drugač vsebuje le naravni snovi.
Poskusi pa sporoči kako je.
Lep pozdrav in velik zdravlja.
V kombinaciji Portalaka in glicerinske svečke sem se za silo izpraznila, ampak ne vse, imam še en velik kos notri, ki noče in noče ven. Kaj takega pa še ne in zdaj res razumem ljudi, ki se s tem soočajo vsakodnevno.
Diva, kupila sem si to kremo, ker sem prebrala, da jo Pušenjak priporoča, mislim na Modulex in ja, jo bom začela uporabljati. Vse, da se tole spravi v normalo.