glavobol oz. utripanje po levi strani glave
Spoštovani,
prebrala sem kar nekaj postov na temo glavobola, pa vseeno vam pišem.
Lani poleti sem bila napotena k nevrologu zaradi glavobolov in občutka tiščanja v glavi, ki niso imeli znakov migrene.
Po pregledu pri nevrologu, ki me je napotil na CT glave in EEG, so bili izvidi vsi v mejah normale.
CT glave:
Možganovina kaže primerne denzitometrične vrednosti. Ventrikularni sistem je primerno širok in simetričen. Kalciniran horoidni pleksus in pinealna žleza. V posteroidni kotanji ni posebnosti. Mastoidne celice so primerno prezračene. Manjše zadebelitve sluznice v desnem maksilarnem sinusu – kronične vnetne spremembe?
CTA vratnega in možganskega ožilja:
Obe karotidni arteriji, ACI bil, ACE bil in obe vertebralni arteriji ter bazilarna arterija ne kažejo patoloških sprememb. V predelu Wilisovega kroga ni vidnega edema, ni vidnih AV malformacij ali anevrizem. Po aplikaciji kontrastnega sredstva se v možganovini ne obarva nobena patološka formacija.
Mnenje: z današnjo preiskavo vzroka glavobola ne razjasnimo. Če je klinično pomembno, lahko opravimo MR glave-nova napotnica
Ker so se po teh preiskavah glavoboli malo zmanjšali, se nevrolog ni odločil za nadaljnje preiskave.
Pred dvema mesecema pa so se glavoboli spet začeli ponavljat, vendar v drugačni obliki.
V glavi, cca 2 cm nad levim ušesom me večino dneva boli, vmes pa nekajkrat na dan močno zaboli (kot bi mi utripalo v kaki žili). Bolečina (vendar ne močna) seva v levo uho, občasno še po čeljusti do brade. Čutim vročino, kot bi me žgalo po levi strani obraza. Tudi na otip je leva polovica občasno bolj topla kot desna.
Krva slika je čisto normalna (razen bilirubina – Gillbert).
Zanima me ali je nujno še na kako preiskavo, mogoče MR, saj me je strah kake resnejše zadeve. Ker je bil CT pred 8 meseci normalen in sem brala, da so anevrizme prirojene, verjetno zdaj ne gre za kako anevrizmo? Pritisk je v mejah normale.
Vljudno vas naprošam za vaš cenjeni odgovor.
hvala
Betka
Spoštovani!
Naslednja možnost (ker zelo verejtno po dodatnih podatkih ne gre za ventje senčnične arterije) je vnetje torvjenega živca. Pri bolečinah zaradi tega pomagajo posebna zdravila, ki vam jih lahko prepdiše zdravnik. Če gre za to bolezen, potem je okrevanje dolgotrajno, in bolečine se lahko vlečejo več mesecev.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljena ga. Beti
Oglašam se vam zato, ker enake težave sem imela jaz. Pri meni se je samo stopnjevalo in nadaljevalo, ampak jaz sem takšna, da sploh se nisem ozirala na nič od tega kaj me je bolelo, peklo, omotičnost, vsakodnevni glavoboli in še in še bi vam lahko naštevala. Vedno sem si mislila, da to je pred ciklusom Men. nato po ciklusu Men. sem si mislila ehhh to je po ciklusu Men. itd. Ko me je pa naenkrat tako zabolela močno glava, da je pokalo srce od bolečin, da sem mislila, da se mi bo obrnilo od bolečin. Takoj sem šla na MR. in sem imela dve veliki Anevrizmi. Samo v vednost, da boste vedeli, da MR. ni zaznala še drugo Anevrizmo, ali so jo spregledali ali kaj drugega ne vem. Pri Angiografiji so ugotovili, da sta dve veliki Anevrizmi. Tako, da sem kar bila na operacijski mizi in hvala bogu okrevanje je bilo super, da niso mogli verjeti. Od tega je že skoraj 4. leta. Anevrizma je pa resnično dedna.
lp, pa veliko zdravja vam želim