genitalne bradavice
Dober dan! Oprostite, če je bilo natančno tako vpršanje že zastavljeno.
Moj problem je sledeč: Pred približno dvema mesecema sem opazila na zunanjih sramnih ustnicah bradavico. Sprva sem mislila, da je mozolj (tur), ko pa ni in ni hotel izginiti, sem ugotovila za kaj gre. Pred kratkim sem dobila še eno, ki je prav tako na zunanjih sramnih ustnicah. Še preden pa sem ju dobila jaz, sem eno opazila na partnerjevem spolnem udu. Torej sem se nalezla od njega? Nikoli prej v življenju jih nisem imela na genitalijah.
Sedaj pa glavno vprašanje: kako je moj partner dobil to bradavico? Kot posledico česa? Skupaj sva že 1 leto. Nikoli ga nisem prevarala. Pri njemu sem jo opazila pred približno 4 meseci, mogoče manj. Prosim povejte mi vse možnosti, kako se prenaša ta virus, zaradi katerega nastanejo bradavice.
najlepša hvala za vaš odgovor
lp, individiaLady
Spoštovani,
genitalne bradavice so posleica HPV, virusa genitalnih bradavic, ki se prenaša s spolnimi odnosi. Kje in kdaj jih je dobil vaš partner bo morda vedel on ali pa tudi ne. Lahko je prenašalec HPV že zelo dolgo tudi, če bradavic na spolovilu do pred kratkim ni imel.
Kakorkoli učinkovitega zdravljenja HPV ni, obstaja samo odstranjevanje z najrazličnejšimi načini, mehanično s postrganjem, z laserskim izparevanjem, kemikalijami, zmrzovanjem, z električnim žganjem ipd. Sicer pa imunski sistem z njimi včasih opravi sam od sebe.