Najdi forum

Filmi za fotoaparat

Zdravo,

Za bližajoči dopust bi potrebovali več filmov za fotoaparat, ker pač še nimamo digitalca. Kje vi kupujete filme, kje se dobijo bolj poceni v Ljubljani oz. okolici?
Hvala.
S.

Kje so najcenejši ne vem. Vem pa da nikoli ne kupim nekih kvazi znamk, ampak Fuji ali Kodak v sili Konica, ker je kvaliteta slik neprimerno boljša
LP in veliko lepih slik
Sonja

ojla.
Jaz vse filme kupim v Hofreju v Avstriji. So znamke Kodak,komplet 3 filmov stane nekaj čez 4 eur. Imajo jih pri blagajni.

Mislim da ima zdaj DM akcijo za filme. Sicer pa poglej občutljivost filma. 100 je najmanj občutljiv in je primeren za slikanje na soncu, 400 pa najbolj občutljiv in za slikanje v temnih prostorih. Ponavadi za poletje zadošča 100 ali 200 ASA občutljivosti.

Lp, Ela S

Jaz jih kupujem pri foto Grad na Miklošičevi – vedno imajo kakšno akcijo. Nazadnje sem vzela 400 DEN Fuji za 1.500 sit / 3kom. Razvijamo pa čez cesto pri Foto Kurent (24 posnetkov cca. 1.500 SIT).

vsak foto ima vedno na akciji tiste 3 v paketu … odvisno je le kaj ti želiš slikat … namreč kvaliteta filmov se razlikuje … Fuji ima bol žive .. zelene barve … Kodak bol umirjene .. rjave itd …

kvazi filmi pa nimam pojma kaj so :))) … vse je odvisno od barv .. ki jih želiš imet na slikah… in občutljivosti filma.

B.

jaz sem jih kupila v Dm- fuji, ker so bili trije na kupu v akciji(sicer dva 200-dinska in en 100-dinski-) slike so lepih barv, sicer sm jih poslikala kar sedem(filmov), pa od tega le dve nista uspeli. Ps- pazi le pri 100-dinskem; da ga uporabljas izkljucno v soncnem vremenu in na odprtem. Pa prijetno slikanje:-)