Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Fasetne blokade

Fasetne blokade

Pozdravljeni!

Stara sem 22 let. Težave s hrbtenico imam že 14 let. Vzrok za težave je poškodba. 1. sem bila na festni blokadi, kjer so opravili poseg brez posebnosti. Stanje po blokadah je bilo enako, nespremenjeno, zato so se odličili še za 2. blokado. Od druge blokade sedaj je minilo že 3 tedne. Problem je v tem, da so mi med blokado zadeli živec na levi strani, tako, da imam v L nogi mravljince… Čutim mravljinčenje in pa slabo čutno nogo. Stanje po 3 tednih je še vedno enako, kar se tiče mravljinčenja. Stanje hrbtenice po blokadi pa je enako, nespremenjeno. Blokada mi že v drugo ni pomagala.

Sedaj pa me zanima kako je z mravljinčenjem L noge. Ali se bo stanje samo uredilo, ali je potrebno kako ukrepati in če je, kako. Imate morda kakšno idejo???? Po blokadi sem že bila na pregledu pri ortopedu, pa kar ni moral verjet, da se je to zgodilo. Poslal me je na EMG, datum katerega še čakam.

Kako si lahko do takrat pomagam.

Najlepša hvala za vaš čas in odgovor.

Lep pozdrav

Spoštovani!

Oprostite za pozen dogovor!

Iz opisa ni jasna poškodba. Ne glede na posledice poškodbe – ta bi moral biti doslej že preraščena in ne bi smela povzročati težav, razen običajnih, kot bi jih imeli lahko tudi brez predhodne poškodbe – ne vidim velike vloge injiciranja lokalnih anestetikov in / ali kortikosteroidov. Predvsem se je treba usmeriti na življenjski slog, ustrezno vadbo in razbremenjevanje hrbtenice.

Kar se tiče mravljinčenja, je le to lahko zaradi zadetega živca – stopnjo ev. okvare EMG pokaže nekje po treh mesecih od nastanka; lahko zaradi “pritiska” sprememb na hrbtenici, kot posledica dosedanjega dogajanja, ali pa povsem na novo, kot pri komer koli drugem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Kar se tiče poznega odgovora, se ne sekirajte. Sem vam za odgovor zelo HVALEŽNA!

Da gre za poškodbo sem napisala zgolj zaradi pomoči pri odgovarjanju.

Največji problem je mravljinčenje po blokadi. Mravljinčenje po nogah prej nisem imela… Med 2 blokado, pa so se dotaknili živca in v isti sekundi sem dobila mravljince po nogi in pa slabšo čutnost celotne noge. Za 1 noč so me zadržali v bolnici na opazovanju. Stanje je bilo drugi dan še vedno enako

Predvsem me zanima ali se bo stanje uredilo samo ali je treba sam kaj postoriti za to? Vaje delam vsak dan do 2x do bolečin oz. ob hujših bolečinah jih ne izvajam. Vse izjavam tako, kot sem dogovorjena s fizioterapevtom. Vaje 1x tedensko še vedno delam pod strogim nadzorom fizioterapevta, pri njemu. Stvari dvigujem pravilno, vse zadeve, ki bi kakorkoli škodovale hrbtenici sem opustila. Veliko tudi plavam – hrbtno. Imam hude težave, zato so se odločili, da poizkusijo urediti z blokadami. Stanje po 10 minutah stanja na mestu postane neznosno, bolečina je pekoča, ostra, stanje po10 minutah sedenja prav tako. Ležanje na hrbtu in trebuhu je nemogoče, torej lahko ležim le na boku.

Glede diagnoze je še niso dokončno podali, pravijo, da naj bi imela ANKILOZIRAJOČI SPONDILITIS, HERNIJO in SPONDILOZO.

Upam, da mi boste zdaj kaj več znali svetovati glede težav, ki so nastale po blokadah.

New Report

Close