Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Fasetne blokade

Fasetne blokade

Pozdravljeni!

Stara sem 22 let. Težave s hrbtenico imam že 14 let. Vzrok za težave je poškodba. 1. sem bila na festni blokadi, kjer so opravili poseg brez posebnosti. Stanje po blokadah je bilo enako, nespremenjeno, zato so se odličili še za 2. blokado. Od druge blokade sedaj je minilo že 3 tedne. Problem je v tem, da so mi med blokado zadeli živec na levi strani, tako, da imam v L negi mravljince… Čutim mravljinčenje in pa slabo čutno nogo. Stanje po 3 tednih je še vedno enako, kar se tiče mravljinčenja. Stanje hrbtenice po blokadi pa je enako, nespremenjeno. Blokada mi že v drugo ni pomagala.

Sedaj pa me zanima kako je z mravljinčenjem L noge. Ali se bo stanje samo uredilo, ali je potrebno kako ukrepati in če je, kako. Imate morda kakšno idejo???? Po blokadi sem že bila na pregledu pri ortopedu, pa kar ni moral verjet, da se je to zgodilo. Poslal me je na EMG, datum katerega še čakam.

Kako si lahko do takrat pomagam.

Najlepša hvala za vaš čas in odgovor.

Lep pozdrav

Pozdravljeni,
ali mi lahko kdo napiše,če ima izkušnje z fasetno blokado,kako poteka,ali je varno,morala bi dobiti 3.

Lp

Majda

Pozdravljeni, gre za metodo lajšanja bolečin v hrbtenici, kadar so prizadeti sklepi med vretenci “fasetni sklepi” in sicer gre za vbrizgavanje anestetika in protivnetnega zdravila v same sklepe. Vsak poseg v telo nosi določena tveganja, metoda pa sicer ni posebno nevarna.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.
Objava čaka odobritev

New Report

Close