Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija eritriciti v urinu

eritriciti v urinu

Lepo pozdravljeni.

V urinu 3.letne hčerke so prisotni eritrociti (20 enot?). V izvidu je ostalo vse v redu, ni priostnih bakterij, beljekovine so negativne. Doktorja sem na sistematskem pregledu opozorila, da hčerka malo pije in jo moramo zeloooo siliti in ji ponujati tekočino (pije domači grozdni sok). Popije cca. 6 dcl tekočine, brez tekočine v sadju in hrani. In še to je potrebno skozi ji ponujati sok, sama se skoraj ne spomne. Lula 3 krat na dan, vse skupaj se polula 5 dcl.Prvo jutranje lulanje je temno, vendar ne smrdi, ostalo je prozorno.
Doktor pravi, da ne kaže na vnetje in da je poterebno še kontrolirati urin. Ali naj zahtevam naslednje preiskave? Kakšne so lahko te preiskave?
Kaj menite, ali je možno, da je to zaradi premalo pitja? Jaz pijem ogromno in mi ne gre v račun, da tako malo pije.

Hvala.

Mama.

Pozdravljeni.

Se opravičujem, vendar sem vam verjetno poslala sporočilo z nepravilno vrednostjo eritricitov. Kaj je možno 20 enot (ne vem kakšne so te enote) eritrocitov. Se mi zdi to preveč, glede na to naj bi bila lestvica od 0-3. Urin pa ni rdeč na videz, je prozoren.nisem pa videla izvida, so rekli le da so povečani.

Se opravičujem.

Hvala.

Po enem vzorcu urina z nekaj eritrociti ne moremo govoriti o kakšni bolezni in vedno najprej ponovimo urinsko preiskavo s pravilno umitim spolovilom. Le v primeru, da se mikrohematurija (nevidna kri v urinu, kajti vidno itak pregledamo takoj) ponavlja, so potrebne dodatne preiskave.
Bom pripomnila vseeno. Ne vem, zakaj bi zahtevali dodatne preiskave, pediater ve, kako mora reagirati, če bi se eritrociti v urinu ponavljali.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close