E.LECLERC
Živjo!
A kdo od vas hodi kupovat v e.leclerc na Rudnik? Prav jezna sem na tega francoza, kakšen odnos nekaj neverjetnega ima do ljudi. In zaposleni vsi zagrnjeni, skregani med sabo in neprijazni. Je res, da je poceni ampak prav iz principa ne želim nič kupovati pri nih.
Kot stranka: dvakrat sem hotela iti nekaj kupit in obakrat me je varnostnik poslal naj nesem nahrbtnik spravit v omarico, torej bi mogla ključe, denarnico, telefon nositi v roki in nahrbtnik bi ostal prazen. In od takrat naprej ne grem več. V vseh ostalih HM tega še nism doživela.
Kot delavka: Trikrat sem imela priložnost, da sem delala v tej trgovini kot promotorka, imaš občutek kot da si v zapori. Prideš delat, da jim boš robo prodajal pa ti tega sploh ne omogočijo. Dobesedno ti mečejo polena pod noge. Vstaneš ob 6h zjutraj, da boš točen na delu, pa te pošlje domov brez pametnega razloga. Bil je nervozen, ker je danes izšel nov katalog in pred glavnimi vrati je bila velika gneča ljudi.
to je samo skrajšana verzija vsega kar bi imela povedati o tej trgovini
lp
Zakaj?
Ko sem v Intersparsparu-btc se počutim bolj fajn, bolj tople barve mi izžareva, pa drevo na sredi kot nek kanček narave, trgovke vedno kje v bližini, če jih želim kaj vprašat, po zvočnikih ne kličejo vedno koga da naj gre vozilo umaknit, varnostniki ne stojijo na koncu vsake blagajne, z vrečkami drugih trgovin lahko grem noter, imajo “avtomobilčke” za otroke, …
No jaz v glavnem hodim ali v spar (ne interspar) al mercator.
Zadnjič pa me je nekaj zmotilo glede družbe Spar. Jaz velik berem revijo VIP in v zadnji številki je bil članek o preverjanju in zagotavljanju kakovosti blagovnih znamk pri Mercatorju, Tušu, Eri in Intersparu. Vse trgovine so se odzvale in nekaj povedali o njihovem načinu zagotavljajanja kakovosti teh izdelkov razen Interspar ni hotel dati izjave. Zakaj? A so mogoče izdelki pod blagovno znamko Spar vprašljive kakovosti?!
lp
Dokler sem živela v Lj. sem vedno kupovala v Leclercu. Od vseh hipermarketov mi je bla najbolj všeč razporeditev v trgovini. Je pa res, da trgovke niso glih prijazne- te na blagajnah (nimam pripomb na oddelek peciva in rib- v Sparu na Jesenicah svakinji niso hoteli očistiti rib!). Sama s Sparom nimam glih dobrih izkušen- kot študenki se mi je zgodilo, da mi je blagajničarka pregledala ves nahrbtnik. Pa to ne bi bil problem, če se mi ne bi zapičila v eno poceni igračko za psa, ki sem jo kupila v drugi trgovini. Čeprav sem ji pokazala račun, je kar naprej tisto gumijasto stvarco prekladala po rokah. Tega ne bom nikoli pozabila, saj sem ostala ko najhujši kriminalc. Gospe za mano, ki je mela ogromno torbo-nabasano, pa sploh ni pošnofala. Iz izkušenj (ko sem delala pr najbolšem sosedu) vem, da ponavadi kaki starejši kradejo ko srake. Sem vidla gospo, k je mela poln cekar kave- pa je niso pregledali….
Tud men je Leclerc čist fajn…pa še ribji oddelek majo fenomenalen…glede na to, da tud sama delam s strankami pa kako gospo ki je slabe volje čist razumem…. :)…in kar se tiče klicanja po zvočnikih….tko kot je že nekdo pred mano reku…ljudje bi se radi najraj u trgovino z avtom pripeljali in potem parkirajo na mestu za invalide….in take naj kar kličejo!!!!!
Mene je pa v InterŠparu v BTC prodajlaka vse pregledala, ker sem kupila samo 2xpecilni prašek in eno marcipanovo figurico. V drugi torbi pa sem imela kuharsko knjigo iz knjigarne Vale Novak. Sem imela račun pa jo je še vso pregledala… Ker prodajalka sploh ne ve, kaj prodajajo ker teh knjig sploh nimajo na zalogi. Za mano pa vrsta… Pa se je verjetno pomirila šele, ko me je videla, da sem nesla še zavit v cvetličarno, ker je bilo za darilo. Saj vem, da ljudje kradejo kot srake ampak, če imaš dokaz – račun… pa še kar nekaj teži… Saj morda je pa boljše, da daš torbico v kakšen predalček in imaš potem mir pred tako firbčnimi prodajalkami… res ni prijetno.
Hoj!
Moje mnenje kot mnenje kupca:
Leclerc je zakon!
Tam dobim super meso po nizjih cenah kakor drugod.
Tam dobim zagotovo vsaj eno vrsto rib po ugodni ceni in se pripravljenih tako, da jih lahko le vrzem v ponev.
Tam dobim najboljse torte, ki jih vsakdo z veseljem poje brez kakrsnihkoli prebavnih motenj.
Tam pred trgovino nikoli nimam problemov s parkiranjem.
To, da non stop klicejo neodgovorne lastnike jeklenih konjickov, ki parkirajo na prostoru za telesno ovirane, je pa res.
Hvalezna sem jim zato, da opravljajo tudi funkcijo osvescanja nevzgojenih voznikov o tem, kdo ima v nasi druzbi prioriteto pri parkiranju najblizje vhodu in izhodu. Ce jih ze doma niso poucili, naj jim vsaj v Leclercu povedo kaksno majhno lekcijo iz bontona!
LP!
E.LECLERC obožujem. Tja se vozim iz Kopra in je 100 x boljši od Mercatorja in Interspara (čeprav Interspar v Kopru je kar o.k., tisti v Ljubljani je pa totalka mimo).
To je seveda samo moje mnenje. V E.Leclercu sem dosedaj imela vedno dobre izkušnje, imajo najboljše pripravljene sendviče na svetu, NAJBOLJŠE ČOKOLADE in najbolj poceni, veliko akcij, kjer lahko kar nakupiš nekaj robe, npr. zadnjič sem tam dobila AVA OXI 4,5 kg za niti 2 jurja, medtem ko je v Mercatorju taka cena za 2 kg tega praška. In še tisoč drugih stvari. Verjemite mi, če se iz Kopra vozim po nakupe v Leclerc, se to res splača, glede na to, da sem na meji z Italijo kjer imajo kar nekaj “poceni trgovin” (Familla, Eurospin…). Trgovke so dosedaj tudi vedno bile prijazne, pa da ne pozabim, edino v Leclercu dobim ENQUIRER.
LP
Kar se tiče urejenosti trgovine in prostora med policami, je Leclerc zakon. Hipermarket merkator mi je pa všeč zaradi podzemne garaže. Interspar cityparka pa zaradi restavracije spar, drugo v cityparku je pa vse muka.
Sicer največ hodim v hipermarket Mercator zaradi bližine, občasno v interspar ali leclerc. Tako sem izbral dosti izkušenj za primerjavo.
Kar se tiče cen izdelkov, kupujem v glavnem samo tisto kar je v akciji in se da kupiti na zalogo, recimo za mesec ali dva. Pa to ne pomeni, da letim samo zaradi tega v določeno trgovino. Veedno grem v enga izmed centrov, če sem v bližini ali me pot vodi mimo. Malo pogledam in če je kaj ugodno in potrebujem tudi kupim po znižani ceni. Nikaor pa ne podležem marketinškemu triku, ” če si že tukaj bom pa še kupil to in ono in tisto kar ne potrebujem”.
Največ goljufij pri cenah in potečenih ali skoraj potečenih rokih uporabnosti se pa dogaja v hipermarketu merkator. Velikokrat je kakšna stvar v akciji in tudi na polici je napisano tako, ko pa prideš na blagajno ti pa zaračunajo višjo ceno, češ, da ni vnešena v računalnik…
Skratka v vseh trgovinah se najde več ali manj večjih pomankljivosti.
No, zdaj mi bo pa postal ta Lecreck še simpatičen. V vseh drugih štacunah skomignejo z zameni, ko jih opozoriš, da zasedajo invalidske parkirne prostore vozniki, ki nimajo vozila označenega z ustrzenim znakom, in rečejo: Ja kaj hočemo, eni pa res ne znajo parkirat. Če pa predlagaš, da bi ukrepali, pa rečejo, da nimajo pooblastil. No jaz potem zadevo sama rešim tako, da lastnoročno pokličem policijo, ki se navadno kar hitro prigunca in vsaj začasno naredi red.
No, pa še moje izkušnje.
V Leclerc hodim izključno nakupovat stvari, ki so v akciji, največkrat je to meso, mleko, kakšni praški. Kar me najbolj moti pri njih, so neprijazne blagajničarke, ki so povrhu vsega še preklemankso počasne.
Sploh se ne da primerjat z Mercatorjevimi, kjer te čisto vsak-a pozdravi, pa še tako hitri so, da komaj zlagaš v vrečke. Tudi v Intersparu BTC so kar OK, le da zdaj, ko zidajo garažno hišo, primanjkuje parkirnih mest in je vedno gneča.
Tako nakupujem v glavnem v Intersparu in Mercatorju, v Leclerca pa zavijem približno 1x na dva meseca.
Vcaraj kupil pakirana rebrca in danes ko sem jih odprl so smrdela. Kaj naj postavim na mizo pred goste. Na razumem kako lahko prodajajo tako robo. Prepričan sem, da odgovorni točno vedo kaj je v vitrini ampak važno je, da prodajo pa vse eno saj tako ne moraš vrnit odprtega izdelka ali pa se ne splača za 6 eur vračati v trgovino.