Dr.Pušenjak
Spoštovani dr.Pušenjak,
že nekajkrat sem vas prosila za nasvet, nazadnje, ko sem imela nepojasnjene bolečine v predelu jajčnikov (odstranjeni jajcevodi in bolečine po 5 mesecih). Bolečine so se začele maja in še vedno trajajo ob rahlo povišani temperaturi. Ginekolog mi je kot terapijo predpisal Stediril M, katerega pijem že dva meseca. Mislim, da je do določene spremembe prišlo: bolečine so sicer še vedno enako močne, a dosti bolj redke. Ali mi predlagate, da grem še enkrat na laparoskopijo, ali menite podobno kot jaz, da mogoče ne bi bilo slabo piti Stediril še nekaj mesecev in videti, kako bo? Vem, da bi morala vztrajati na tem, da se ugotovi vzrok za bolečino, a se mi ponovno ležanje v bolnic nekako upira. Ali menite, da lahko s Stedirilom dosežem popolno prenehanje bolečin, ali gre le za posledico tega, da rodila ‘počivajo’ ?
Najlepša hvala za odgovor,
Rosana
Draga Rosana,
tudi moje mnenje nebo zveličavno. Načeloma velja, da dokler neka terapija deluje, ni pametno eksperimentirati, hkrati pa nekajmesečno jemanje KT še ne more doseči optimalnega učinka. Jemanje vsaj 6 mesecev je optimalno, lahko paseveda dalj, odvisno od želja in potreb. Kako bo dalj trajajoča terapija delovala pa ne morem ugibati. Upate lahko na najboljše, tudi na popolno umiritev bolečin.