Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija doziranje voltarena

doziranje voltarena

Zdravo Tanč.
Eno vprašanje imam: doziranje voltarena, deček, 3,5let, cca 16,5 kg.
Včeraj je zakuhal, z nizke 37 se je razvila 39, danes skoraj 40. Pri 39 mu dam Calpol, pa traja celo večnost, da se malo spusti. Pri 40 danes sem mu dala voltaren, in sicer sem pri koncu svečko malce odrezala, tako da je je dobil kake 2/3. Ali je tako doziranje v redu, ali bi mu lahko dala tudi več/manj? Kakšne so smernice za doziranje voltarena? Ne uporabljam ga prav preveč zato sem vedno v dvomih kako naj se ravnam in po kateri računici naj izračunam, da ne bo preveč, vendar da ima tudi kak učinek. Pri 40 se mi je zdelo že prav, da mu ga dam, sploh ker se mi zdi, da Calpol kot da ne deluje…

Zanima me pa še to: ali je taka vročina, torej tako visoka, značilna za virozo? V laboratoriju nismo bili, angina ni, ušesa niso, pljuča so čista, ne kašlja, ne kiha, le malce zamašen nosek ima (mu ne teče) in malce ima pordelo grlo.

Hvala in lep pozdravček.

Voltaren odmerjamo do 1 mg na kilogrm telesne teže, torej je cela svečka 12,5 mg povsem v redu.
Po višini temperature ne moremo sklepati na povzročitelja, je pa vročina visoka in še višja od 40 tako pri virozah kot pri hujših bakterijskih okužbah (npr. pnevmokoku). Ker bo kmalu vikend, bi bilo jutri dobro odddati kri, če ne bo še drugih značilnih znakov.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni, spet.
Ker je vročina naraščala in dosegla skoraj 40 tudi to noč, smo se danes odpravili k pediatrinji. Poslušala ga je (spredaj bp, zadaj je ugotovila malo oslabljeno dihanje), ušesa so v redu, grlo pa je rekla pordelo, jezik belo obložen in “malinast”. Poslala nas je v laboratorij. Žal je potem naša pediatrinja odšla in izvid je prevzela druga pediatrinja, ki je ugotovila visok crp (mislim, da 64) in levkocite (to pa ne vem koliko so bili) in rekla, da so izvidi sicer mejni, da pa bolj kažejo na nekaj bakterijskega, da je to lahko angina ali bakterijska pljučnica.
V sredo je bil bris na streptokokno angino sicer negativen… Izmerili so mu tudi saturacijo, ki je bila 98.

Zanima me, ali je pri tolikšni saturaciji možno, da gre za bakterijsko pljučnico? Otrok ne kašlja, ne kiha, navzven se nam ni zdelo, da težko diha, razen ob visoki vročini je bila frekvenca dihanja zelo lepa.
Res pa je, da je v preteklosti oboleval za bronhitisi, da mu je bila ugotovljena alergija na pršice in da prejema Flixotide 2 vpiha dnevno. ali je možno, da to zdravilo “prekrije” kašelj? Ker nekako sem vedno povezovala pljučnico z močnim kašljem.

Smo pa imeli prejšnji teden doma še sorojenca z angino, ki je sedaj bolje vendar še na antibiotiku.

Za sina pa nam je dala Hiconcil 4 ml na 8 ur in napotek, da če temp. ne pade v 48 urah , da naj gremo se pokazat.

Kaj menite vi glede na opisano? Hvala za vaš odgovor.

Ker ni nobenih značilnih znakov, je težko komentirati kaj bolj konkretnegaq. Lahko rečem samo, da če v 48 urah temperatura ne bo padla, bo potreben ponovni pregled, kakor vam je tudi svetovala pediatrinja.
Kašelj je nujni spremljevalec pljučnice, včasih pa zdravnik na d pljuči ne sliši tipičnega izvida (pokanje) in pljučnico dokažemo samo rentgensko. Flixotide pa ne zakrije kašlja (to bi bilo super, potem bi to bilo zdravilo proti kašlju:=)

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala.
Kaj pa zdravniki smatrate kot padec temperature po antibiotiku? Popolna odsotnost (npr. 36,5)? Ali zgolj nižja temperatura in do koliko naj bi bila ta nizka, da se označi kot “padec temperature”?
Toliko, da vemo kako se ravnat, saj je zdaj vikend. Danes še imamo možnost obiska pediatrinje, ker je ob sobotah dežurna, jutri pa ne vem…edina varianta, če ne pade temperatura je najbrž bolnica…?
Zdaj (24 ur po prvi dozi Hiconcila) ima še vedno temperaturo (skoraj 38).

Hvala Tanč.

Kot odgovor na antibiotik vročina pade ali pada (npr, iz 40 na 37,5 -38, naslednji dan pa brez ali pa v 48 urah popolnoma pade).
Če vročina ni padla, ne sledi bolnica, saj je lahko vročina visoka, ker je vse pravzaprav virusno. Napotitev je odvisna od otrookovega stanja. Po 24 urah po uvedbi antibiotika ima otrok 38 vročine, kar ne moremo šteti kot neko hudo stanje.

New Report

Close