Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Doziranje Vermoxa

Doziranje Vermoxa

Pozdravljeni,
Prosim vas za nasvet. Pri stiriletniku smo danes v blatu opazili podancice, zato sem sla danes z njim k pediatru. Je tudi siten in tozi, da ga okoli rite srbi. Drugih znakov nima. Nadomestni pediater je napisal recept za Vermox in dal navodila, da naj vzame 1 tableto danes in 1 tableto cez dva tedna, pri cemer moramo imeti poostren higienski rezim.
Ko sem prisla z receptom v lekarno, pa so mi rekli, da se sedaj Vermox predpisuje po 1 tableta tri dni zaporedoma in ponovitev cez tri tedne.

Vse skupaj me je zmedlo – v navodilih za jemanje pri podancicah pise tako, kot je predpisal pediater, vendar me je hkrati opozoril, naj bomo pozorni, ce bo pokakal tudi kako askarido – za te gliste pa je jemanje drugacno (jih pa nismo opazili).

Prosim vas za nasvet, kako vi predpisujete Vermox pri malckih ob zgoraj opisanih tezavah?

LP

Navodila za zdravljenje z Vermoxom se niso spremenila. Ne vem, od kod farmacevtom ta podatek.
Pri podančicah tudi jaz predpisujem 1 tableto v monoodmerku in ponovitev še 2-3x v razmaku 7-9 dni (kolikor traja ciklus gliste do spolne zrelosti).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za odgovor!

Se eno vprasanje, ce lahko – ne najdem podatka o tem, koliko casa se potem podancice spirajo v blatu? Bratec, za katerega nismo mislili, da sploh ima podancice, pa se tudi preventivno zdravi, jih kaka ze tri dni zaporedoma (hvala bogu za Vermox, da smo jih sploh odkrili!). V petek sta vzela zdravilo, v soboto nisem nobene nasla v blatu, vceraj zive, danes dve mrtvi…pa me zanima, ce imate kako informacijo o tem?

Se enkrat hvala in lep pozdrav!

Nekaj dni, ne vem pa natančno, koliko.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close