Najdi forum

A mi prosim lahko kdo pomaga:
Letos sem bila stara 50 let, dodatnih dni dopusta v podjetju nisem dobila z razlago, da je varovana starost letos 52 let. Ali to drži? In v katerem zakonu to piše!
Baje se varovana starost viša vsako leto za 6 mesecev.
Hvaaaaaaaaala in lep dan.
Lep sončen dan!

Jaz sem pred mesecem dni dobila 5 dodatnih dni dopusta, delam pa v državni firmi. Vprašaj na Ministrstvo za delo ali pa na Zavod za zaposlovanje, če morda to ne velja za vse branže.

Na dopolnjenih 50 let starosti tudi v naši firmi dobijo ljudje 5 dodatnih dni dopusta, ker po teh letih ni NOBENEGA DODATNEGA DNE VEČ ! S tem dopustom se zaključi “dodajanje dopusta”.

marija (1)

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

V naši firmi , to je gospodarstvo – tekstilna industrija so mi razložili, da dodatni dnevi pripadajo starejšim delavcem, letos so to 52-letniki.
Kje bi lahko dobila točno obrazložitev? V naši firmi imamo sploh posebne razlage (verjetno kolektivne pogodbe), ki niso prilagojene zakonu. Letos dobijo pri 52-letni starosti 3 dni dopusta.
Hvala, lep dan!

Dnevi dopusta niso povezani s starostjo za upokojitev, ki se viša po tistem ključu. Meja je bila ves čas nespremenjena. Išči med pedpisi iz delovnega razmerja.

Splošna kolektivna pogodba za gospodarstvo, ali pa kolektivna pogodba za tekstilno industrijo. Pokliči na sindikat in vprašaj, če ne najdeš .Sicer se da te kolektivne pogodbe najti na internetu, ampak ti bo vzelo veliko časa, tako, da raje pokliči.

Hvala vsem za odgovore. Izgleda, da imamo v naši firmi drugačne zakone kot jih imajo druge firme. Nisem uspela dobiti kolektivne pogodbe. Sprašujem pa se, ali nismo vsi v Sloveniji zaposleni , deležni enakih zakonov.
Vsak si po svoje razlaga: starejši delavec – je lahko nad 50 let
starejši delavec po letu 2003 pa je: velja za leto 2006 -52 let, naslednje leto 52,6 itd. Žal ne bom dohitela teh let pred 55 leti.
Hvala še enkrat in lep dan vam želim.

New Report

Close