Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina dobra krtača za kratkodlake pse??

dobra krtača za kratkodlake pse??

katera je najboljša,ki bi lahko lepo odstranila dlake ob česanju ? eno imamo,ki je na rokavici ampak se mi zdi da slabo odstrani dlake. Pes je kratkodlak. Hvala za namig

Furminator.

Se strinjam, Furminator-namenjen dolgo- in kratkodlakim psom. Malo poglej po netu, ker obstaja pod tem imenom in je dražji, obstajajo pa tudi pod drugo znamko. Moj nasvet-poglej malo po bolhi, ker je kar nekaj takih, ki ga kupijo iz tujine po višji ceni in tu prodajo pod našo prodajno ceno-tako sem ga dobila jaz

Meni je furminator za kratko dlako brez kakrsnekoli podlanke (doberman, jazbecar, whippet, kratkodlaki pticarji itd…) Absolutno! pregrob (tako do koze kot dlake same)…..veliko raje priporocam “zoom-groom” krtaco, preverjeno deluje odlicno tudi pri psih s srednje dolgo dlako in veliko podlanke(mops, kratkodlaki skotski ovcar,labradorec itd…).

Naj ti kdo posodi Furminator in sprobaj, ker s(m)o nekateri zelo zadovoljni, drugim ne pomaga nič. Meni se je super obnesel pri pitbullki, pa je imela zelo kratko dlako z nič podlanke, pri škotu samo občasno, če bi ga nonstop furminirala, bi odstranila vso podlanko, pri mali mešanki (dolgodlaki) se ne obnese, pri mačkih se obnese pri vseh (kratkodlaki, ena je dolgodlaka).

hvala vam za nasvet. Včeraj sem jo kupila . A mi se zdi,da jo “grebe” po hrbtu? imam občutek, da ji ni prijetno al se motim? Pričakovala sem,da nekako gre bolj gladko to česanje a izgleda mi kakor bi vlekla po deski. A je tako treba Yo? hvala še enkrat

Jaz furminatorja ne bi priporočal za kratkodlakega psa, sem tudi sam kupil furminator in moram reči, da sicer pobere dlako, vendar po mojem mnenju jo tudi poškoduje (prosim ne pišite pridig o nepravilni uporabi, saj je bil uporabljen kot se mora). Sam imam odlično krtačo iz silikona, če te zanima povej.

dogofan- lepo ,da sodeluješ, hvala ti. Imam bokserja in ne vem, če je to kraspanje prijetno zanj? kje si pa kupil to silikonsko krtačo in kako se ji reče? hvala ti, veš 🙂

Bom pustil svoj mail, pa se lahko pogovoriva, oz ti tam posredujem svoj mobi.

jet_li_theone@hotmail.com

Ja vem kompliciran mail 😛

Heh, pozabil napisat, da imam eno tako krtačo odveč.

Bi bil furminator potem v redu za kratkodlakega psa z nenormalno mehko dlako in nenormalno veliko podlanke?

http://slovenskodrustvozapomoch.mojforum.si/slovenskodrustvozapomoch-about100.html

Kliknite na tisti link za filmček, kako češe psa … A je to možno?

Poskusi. Kot smo že napisali, pri nekaterih se obnese, pri drugih ne. Sicer ne vem, kako lahko nekatere pse “grebe”, ampak OK… Jaz sem furminirala pitbullko, tako da mi ni jasno, zakaj npr. bokserja ipd. ne bi mogla, kot se piše zgoraj. Je najbrž treba met malo občutka..

p.s. Kar opisuje dogofan je samo pripomoček za odstranjevanje odmrle dlake, ko jo z nečem že ven spraviš… Al pa pač čakaš, da se pes sam oguli…

Ne to kar sem jaz opisoval, je primarno masažna krtača, katere namen je stimulacija kože, da se jo prekrvavi, zračenje dlake in tudi odstranitev odmrle dlake (krtača jo sama odstrani, jo ne rabiš spravit vn z čim drugim)…moje izkušnje z to krtačo so, da ima moj pes lepšo in boljšo dlako.

Ja, Metulka, tako se češe, kot izgleda na filmčku…sicer z mojo pripombo, dapsa očitno zelo dolgo niso česali, da so naenkrat spravili toliko dlake (podlake) z njega. jaz svojo češem vsak drug dan, vsi pohvalijo, kako mehko dlako ima, stanovanje pa je povsem čisto. Furmninator imata že vsa leta tudi registrirana vzreditelja zlatih prinašalcev in labradorcev, ki sta mi ga priporočala

Jaz ga ne menjam za nič na svetu. tukaj[/url] so fotke before/after.

New Report

Close