Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Dieta kemičnega razkroja – mnenja

Dieta kemičnega razkroja – mnenja

Zanima me, če je že kdo hujšal po tej dieti

Prosim za mnenja.

Hvala.

To je dieta iz Birminghamske bolnišnice iz Alabame, ZDA, ki se daje srčnim bolnikom za hitro hujšanje pred operacijami. Dieta je sestavljena tako, da prihaja do kombiniranega delovanja vnesenih živil, ki skupaj učinkujejo na razkrajanje maščobnih celic v organizmu. Dieta je varna in zanesljiva, a vseeno priporočamo posvetovanje z zdravnikom, preden jo začnete uporabljati.

Dieto je potrebno STROGO upoštevati. V kolikor se držite pravil, lahko v 15 dneh izgubite do 10 kilogramov in v tridesetih do 20 kilogramov.

Ne mešajte med seboj in ne nadomeščajte nobenega živila v zgornjem jedilniku. Lahko uporabljate le sol in poper in nobene druge začimbe. Kjer ni podane količine, ni omejitev, a vseeno priporočamo, da ne pretiravate. PRIGRIZKI MED OBROKI NISO DOVOLJENI!

To je zelo zelo huda dieta in glede na to, da jo dajejo za hitro hujšanje pred operacijo, ti je ne priporočam na dolgi rok. Sicer boš osiromašila telo vseh mineralov in vitaminov, posledice pa ne bodo dobre. Za hujšanje na dolgi rok je priporočljiva izguba do 1 kg na teden, to pomeni 4 na mesec, ta dieta pa obljublja do 20 kg minusa na mesec! To kar diši po jojo efektu!!!

spremeni način življenja in prehrane pa boš shujšala – zdrava hrana + miganje in zmagaš … diete so za en drek!

ti mene je pa kar mal strah takileh dijet…ker sem tolk kg pridobila ker sem se sestradala potem pa spet normalno jedla tako da jaz se jo ne bom šla.

LP

V petnajstih dneh je čisto nemogoče izgubiti toliko kg.
Dajte si no malo izračunati…za izgubo 1kg maščobe je potrebno porabiti cca. 6000 kcal (ni 9000, ker je maščoba vsaj deloma vezana z vodo).
Če ste res pretežke, če se aktivno gibate dve uri na dan (tek, aerobika, kolesarjenje), na dan porabite cca 2500kcal. Torej, če ne bi popolnoma nič jedle, bi lahko v tem času porabili natanko 15*2500/6000=6.25kg maščobe. Kar pa je seveda nemogoče, saj je ob postu nemogoče vzdrževati takšno aktivnost in telo bi po nekaj dneh preklopilo v varčni način in bi porabljalo veliko manj, pa še to velik del mišic in ne maščobe.
Rezultat bi bilo nekaj kg manj, telo brez mišic, hitro bi se vas lotila kakšna viroza ali druga bolezen in zelo hitro bi kilogrami prišli nazaj.

Torej ženske (seveda se to ne nanaša na vse, saj je večini to že zelo jasno), dajte enkrat že začeti uporabljati svojo glavo in se na daleč izognite takšnim dietam. Enostavno pri hujšanju in izboljševanju kondicije ni bližnjice.

Tinkara, meni se pa ta dieta zdi zdrava, ker ima pestro sestavo. Nič ni drastična. Če se res izgubi toliko kg v tako kratkem času, to dvomim. Ampak, če pogledate jedilnik, sploh ni sporen.

Keka na žalost je ta ideta zelo daleč od zdrave.

Prava težava je premajhno število obrokov. Pri dieti (bolje rečeno zdravem načinu prehtranjevanja) potrebuješ pet obrokov. S tem odsežeš konstanten vir energije, ki prepreči, da se bazni metabolizem preveč zmanjša in istočasno prepreči napade volčje lakote. S konstantnim dotokom beljakovin tudi vsaj malo zaščitiš mišice, da telo za energijo ne porablja teh namesto maščobe. S tremi obroki se to ne da.

Druga težava je pomanjkanje zelenjave. Ta dieta skoraj ne vsebuje sveže zelenjave, ki jo nujno potrebujše zaradi mineralov in vitaminov, glede na sestavo diete pa tudi zaradi vlaknin. Namreč vlaknin skoraj ni in po treh dneh takšne hrane zagotovo sledijo velike težave z prebavo.

Tretja, zelo velika težava je, da so praktično vsi ogljikovi hidrati enostavni. Sladkorji iz sladoleda zvečer (uuups!), bela moka iz prepečenca in krekerjev skupaj so čisto nemogoča izbira. Kje so kakšni kompleksi oglikovi hidrati, ki ti v resnici dajo energijo (polnozrnati kosmiči, polnozrnate testenine, neoluščen riž) in morajo biti del še tako striktne diete?

Četrta, spet zeloo velika težava je, da ni nobenih zdravih maščob. Namreč za izgubljanje maščob in seveda tudi za ohranjanje zdravja potrebuješ v hrani zdrave maščobe. Olivno olje, laneno olje, riblje olje (lahko v kapsulah), razne oreščke. Vsebuje pa dieta najslabšo vrsto maščob; to je hidrogenizirane maščobe iz krekerjev. (Velik uuuuuuuups).

Tudi beljakovin je premalo, čeprav so skoraj v vsakem obroku, kar je tudi edina pozitivna točka te diete.

In še na koncu; hrane je bistveno premalo in zmanjšanje baznega metabolizma ter pridobitev kilogramov nazaj je zagotovoljeno.

Zagotovo pa je ta hrana daleč od pestre, oziroma raznolike, saj vsebuje cel čas isto hrano. Jesti je treba veliko bolj raznoliko kot je to.

Če kaj daste nase in na svoje zdravje se tej dieti na daleč izognite. Pravzaprav vsem dietam nasploh; enostavno je treba spremeniti način prehranjevanja.

tinkara, saj, ti opisuješ DIETo.
Ta dieta kem. razkroja pa mi je bolj življenjska. Ker, roko na srce, vsi odvladamo ZDRAVO PREHRANO, a kdo zmore? Dokler hujšaš že – potrpimo, a potem si privoščimo vsakdanjo (prepovedano ) hrano do onemoglosti. Ni res? Zato se mi zdi bolj primerna.

Keka kar nekaj ljudi zmore zdravo prehrano. Večina na žalost šele, ko je življenjsko ogrožena zaradi nezdravega življenja prej.

Meni je zraven dveh primerov invalidnosti v ožji družini (obakrat možganska kap) zaradi nezdrave prehrane/kajenja/neaktivnosti, dodatna motivacija tudi ukvarjanje z rekrativnim športom in s tem povezanimi z občasnimi udeležbami na tekmovanjih. Ker več nisem najmlajša to seveda pomeni, da moram posebej paziti na svoje telo. In zdravo prehrano ne samo da zmorem, ampak mi je po petnajstih letih dobesedno v krvi. Pa ne samo meni, še kar nekaj mojim prijateljem.

Če se pa ti zdi, da ne zmoreš zdrave prehrane, potem je mnogo bolje zate, da diete pozabiš, saj si boš naredila še samo dodatno škodo.

Še mnogo bolje pa je, da začneš razmišljati v pozitivni smeri in poskusiti narediti nekaj. S počasnimi in majhnimi spremembami v jedilniku in tudi sicer v načinu življenja lahko v par letih vse spremniš. Ljudje smo zelo prilagodljivi in kmalu bo zdravo življenje tisto, v čemer boš uživala.
Poskusi in naj ti ne bo motivacija šele bolezen, saj je takrat pogosto prepozno.

Lep pozdrav
Tinkara

oooo,ti pa nisi naša sotrpinka.15 let zdravega življenja?Bravo!Smem vprašati,kaj te je prineslo na ta forum,ko jih je toliko?Lepo,da nam pomagaš.Čeprav sem tudi jaz in zelo verjetno skoraj vsaka tukaj prebrale že vse o zdravi prehrani.Pa vseeno hvala.Kar pokaraj nas malo.Naj se pohvalim,da se tudi sama trudim v smislu zdravega življenja in počasi bo že.

Sem me je prineslo par prostih uric v zadnjih dneh dopusta.
In ko sem videla nekaj naslovov (sploh tega) me je res zanimalo, kakšno čudo pa je to :-).

No vidim, da res ne potrebujete nekoga, da bi vam ‘solil pamet’. Le ne čakati na dodatno motivacijo v obliki bolezni.

New Report

Close