Najdi forum

No moje vprasanje bo malo nenavadno, ampak vseeno upam, da mi boste odgovorili. No nameravam začeti z dieto Judy Mazel, ki je opisana v knjigi Zdrava vitkost za vse zivljenje. O tej dieti sem prebrala tudi na tej strani in me je prav navdusila.

Zdaj pa k vprasanju: mene zanima, ce lahko jem naprimer ananasov kompot (seveda brez soka, ananas pa umijem v vodi) takrat ko je na jedilniku ananas. Ker svezi ananas in se nekateri drugi sadezi so ful dragi. Če ima kdo izkusnje, naj mi prosim pove…
Najlepsa hvala za odgovor in lepo se imejte.

klavdija

Poznam osebo, ki se je diete lotila pozimi in je ananas, jagode, višnje jedla samo v obliki kompota (v kozarcu, konzervi) in v 35 dneh vseeno shujsala 7 kg.

ja po moje ze…se posebi ce ga bos sprala:) pa veliko uzitkov:))!!!
upam da ti bo cimprej uspelo!

Draga klavdijat!

Sveži ananas sploh ni drag in je 400 SIT kg.

Ljuba ženska….. kar smiliš se mi, ker si očitno ena od tistih, ki trpijo ob dietah zaradi svojega izgleda… Jej šestkrat na dan po malem zdravo hrano, pij veliko vode (3 litre na dan) in čimveč se gibaj, gibaj, gibaj… Pot do lepe postave ni le v dietah in preračunavanju kalorij, začne se v glavi – treba je spremeniti način življenja in ga prilagoditi tako, da dosežeš željene učinke in ob tem ne trpiš. Vsaka dieta pa je vsekakor trpljenje, pa tudi zdravo ni, če ne uživaš dovolj raznovrstne hrane. Seveda je treba malo paziti na vrsto prehrane, biti pa je potrebno aktiven – v tem smislu, da si najdeš take aktivnosti, ob katerih uživaš.
Ni lahko, je pa vsekakor vredno poskusiti. Ko enkrat spremeniš odnos do svojega telesa, gre vse samo od sebe. Pa brez trpljenja – nasprotno, ob aktivnostih celo uživaš. In to je to.
LP!

Saj ne da bi te odvračala od tega, vendar poznam žensko katera je po tej dieti hujšala, pa je res izgubila precej kg, vendar celo življenje ne moreš živeti po tej metodi, tako da je ona precej pridobila nazaj!

Jaz sem lani nekaj poskušala (2x) s to dieto, pa sem zdržala samo enih 10-14 dni.
Ni ta prave hrane, čeprav nekaj melješ,ni to to.
Priporočam ti, da se od te diete držiš samo tega, da čez celo dopoldne ješ sadje – vmes 1 uro razmika med posameznimi vrstami….potem pa paziš na kombinacije (saj veš….) in po šesti uri ne jej ničesar. Čez dan pa veliko vode in če se le da gibanja…USPEH ZAGOTOVLJEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pa veliko sreče!!

No, da vam povem še mojo metodo hujšanja. V letošnjem letu sem shujšala 6 kg, kar se mi zdi kar dober rezlultat in sem prepričana, da tega ne bom dobila nazaj, ker je šlo lepo počasi dol in sem s tem tudi telo navadila na manj hrane in več gibanja.
Zajtrk: sadje (jabolko, hruška, banana,…)
Malica: Če sem lačna jogurt – sadni, drugače pa čez celo dopoldne pijem vodo
Kosilo: ponavadi porcija pire krompirja ali riža, pa solata zraven
popoldne: mogoče kakšen piškot (ampak res samo ena ali dva)
Večerja: kaj nekaloričnega (kosmiči, čokolino, zdaj prihaja sveža zelnjava bom jedla presno zelenjavo, grško solato,….)

Dvakrat na teden po ena ura intenzivne aerobike in vsak dan joga (45-60 minut).
Veliko svežega zraka.

Pa še pozabla sem povedat, da pojem samo tisto, kar imam na krožniku (ne grem potem še posode popucat) in neham jest, ko se mi prvič rigne. To je znak, da ima želodec dost hrane.

Lepo pozdravljeni!
Mene pa zanima kakšna pa je sploh ta dieta od Judy Mazel?
Hvala!

Bravo realist! Končno en, ki ve kaj govori.

lp

se strinjam 100 procentno! Točno to! Iz izkušenj povem, da ni boljšega. Seveda, če planiraš izgubo toliko in toliko do avgusta, ko je v igri morje…hja, potem je težka 🙂

Jaz sem letos shujšala 8 kg pa nisem bila niti enkrat lačna in ne tečna. Spremenila sem način življenja in razmišljanja, prehrane. S tem ne mislim, da sedaj vsak večer meditiram na komolcih in hodim bosa okoli…Ampak redna, zdrava prehrana, obvezno zajtrk, v službi raznorazne malice. Jem sigurno 6krat na dan.Nikoli pa se ne obremenjujem, če kdaj pojem kaj “prepovedanega”. Pač pojem in se prav dobro počutim. Vsak dan obvezno gibanje: najmanj hiter sprehod, tek in hecanje s psom po hribčkih in dolinah.
Sedaj pa šparam za nove hlače :))
Če koga zanima kaj več, naj pove, bom več o hrani napisala.

Zdravka, se popolnoma strinjam s teboj. Tudi jaz sem shujšala letos 9 kg in tudi jaz pri tem nisem bila nikoli lačna. Spremeniti je potrebno način življenja, ne pa samo nekaj tednov vztrajati na neki dieti, potem pa ponovno preklopit na prejšnje navade. Če želiš shujšati, moraš spremeniti način prehranjevanja in se ga držati celo življenje – le dieta, ki se je lahko držiš celo življenje, je lahko uspešna. Seveda pa moram poudarit, da je prav toliko kot prehrana pomembna tudi fizična aktivnost – vsaj pol ure na dan.

Ja, brez “fiske” ni nč :))
Prav zato tudi mislim, da te raznorazne diete niso prav nič dobre. Saj itak ne moreš niti knjige v roke vzeti, ne da bi se utrudil, ko pa ješ samo malo sadja v celem dnevu ali kaj podobnega…Tako da trpiš tudi po intelektualni plati 🙂
Lep dan želim!

Pa še neka zanimiva stvar o sadju. Vsebuje veliko enostavnih sladkorjev, od katerih večji del predstavlja fruktoza, ki ima v bistvu slab vpliv na izgubo maščbe (ker se v jetrih pretvori v maščobne kisline in nato nadaljuje pot v kri). Tako da več kot dva kosa sadja na dan, ni niti precej koristno pojesti (čeprav je res, da sadje vsebuje kar nekaj vitaminov).

Sadje, sadje, sadje… Že že, vendar to ni vse. Moja kolegica je hujšala s sadjem in ji je celo uspelo. Bla je vsa blažena, cel kolektiv žensk jo je poznal po tem, da je bejba shujšala za toliko in toliko, potem pa… Nisva se videli lep čas in ko sva se….. Ojoj in prejoj, bilo je je veliko več, kot pred hujšanjem s sadjem. Ampak ona še vedno vztraja… s sadjem mislim. Se ni nič naučila. Jaz pa ti predlagam naslednje: Preberi si Montignaca, malo premisli, seštej denarce, ki jih daješ za sadje in si raje privošči naravno hrano (neprečiščeno, polnovredno…) in verjemi, da ne boš samo izgubila odvečnih kilogramov, ne boš jih več pridobila in še bolj zdrava boš. No, pa veliko sreče ti želim pri hujšanju, na kakršen koli način se ga boš lotila. PA GIBAJ SE!!!!! To je najvažneje. Da imaš lepo oblikovano telo. Lp.

No zaupajta kaj sta jedli in kako?
Hvala!

Živjo!
Jaz jem takole nekako: obvezno jem zajtrk in sicer glede na to, kaj mi v trenutku paše (včasih mi ne paše veliko pa vseeno pojem vsaj kos kruha in jogurt). No, zajtrk: diemon, enemon (meni je to dobro :)), kakšen kos sadja, jogurte, koruzne kosmiče, kruh pa sir…(pa ne vse naenkrat prosim). Aja, pa kavo z mlekom, mljami. Mleko je s 3,2 maščobe in ko bomo v EU in bo 3,5 bom pila pa 3,5. Se ne obremenjujem s tem, ker imam mleko rada.
V službi pa imam vedno kaj na zalogi: polnozrnate piškote, riževe vaflje, sadje, ploščice ala frutabela, corny itd. (imam kvoto 2 na dan). Nekje do poldneva pospravim vsaj eno od teh stvari. Za “kosilo” – tako se temu reče v službi pa čisto odvisno: če je na jedilniku kaj dobrega (ponavadi ni – oziroma sem bila vedno razočarana) pa grem na kosilo (vedno manjkrat), drugače vzamem juho ali pa si naložim hudo solato pa žemljico. Če mi zapaše npr.francoska salata, si kupim pa to. Samo da nisem po kosilu lačna 🙂
Sicer pa pijem najmanj 3 litre vode samo v službi in tega sem se tako navadila, da sploh ne morem več brez. Človek se pa res vsega navadi…
Tudi ko pridem iz službe kaj pojem – čokolino, sendvič, juho, solato…kar mi paše in seveda če sem lačna. Potem grem za kakšno uro pa pol ven (ali pa vsaj uro), dirkat s kužkom – gor, dol, mal švicat, včasih tečem, včasih ne (vedno se mi pač ne da in sem poredna). Ta kosmati lump je pravi zaklad – iz vseh vidikov, iz gibalnega pa sploh. Velikokrat se mi ne ljubi špilat aktivnosti, ampak kuža je vsak dan živ in nimaš kaj. Ko pa enkrat prideš na zrak se pa itak vse spremeni 🙂 Tako da bi rada poudarila pomen fizične aktivnosti v mojem življenju: marsikdo se bo verjetno prijel za glavo kaj vse pojem in še take kalorične stvari in še tako dobre…verjetno bi se ob taki prehrani in negibanju človek samo razlezel na vse štiri strani (ali kolikor jih pač vsak ima). Česa pa ne jem (mi čisto zares ne paše več, če pa mi že zapaše pa tudi pojem – pa ne mami povedat): raznorazne mastne hrane, zrezkov od katerih vse curlja, burekov in podobnih slaščic. Ne dosoljujem hrane in ne sladkam napitkov. Ne jem raznih čipsov in takih izdelkov, moram povedat da mi tudi razne salame niso pretirano pri srcu…Ena restrikcija je pa še, da (če se le da) ne glodam prepozno zvečer. Če pa že, se pa vsedem lepo za mizo in pojem kulturno in ne v postelji ob gledanju tv-ja. Ampak ponavadi zvečer sploh nisem lačna.
V glavnem, jaz sem se take hrane in načina popolnoma navadila. Ni težko in ko vidiš da si ob zdravi hrani lahko zelo zadovoljen in da še vidiš kako grejo kilce dol, ja to je super stvar! Upam, da sem kaj dobrega povedala in vzpodbujam vse, da razmislijo in poskusijo. Če rabi kdo kakršnokoli pomoč ali nasvet (nestrokoven ampak življenski :), sem pa tukaj!
Veliko sonca vsem!

Kot sem že napisala – če želiš shujšati, moraš spremeniti način prehranjevanja in se ga držati celo življenje! Zato ne morem pisati, kaj sem jedla, ampak kaj jem. Najbolje je, da začneš načrtovati svoje obroke in si priskrbiš kako tabelo, v kateri je navedeno koliko beljakovin, ogljikovih hidratovIn in maščob vsebuje kako živilo. Določiš si približno koliko kalorij boš dnevno pojedla (jaz jih približno 1200, včasih malo več, včasih malo manj) in te kalorije razdeliš med B, OH in M (npr. 25% B, 55% OH, 20% M in bodi pozorna na to, da dobiš vsaj 1 g B/kg) Pri tem moraš upoštevat, da ima 1g B in OH 4 kalorije, 1 g M pa 9 kalorij. Vso hrano pa razdeliš vsaj na 5 obrokov dnevno. Izločiti moraš vse nepotrebne odvečne maščobe (mastno meso, salame, siri, cvrte jedi…), sladkarije… Pomembno je tudi, da dovolj piješ (vode, nesladkanega čaja ali česa podobnega) Torej, kaj konkretno jem: sojine in graham testenine, muesli, krompir, črn kruh, sojine kosmiče, ovsene kosmiče, pšenične kosmiče, čičeriko, sojo, posneto mleko v prahu, puranja in piščančja prsa (brez kože, seveda), jajca, pusto skuto, ribe, sadje (ne več kot 2 kosa dnevno), zelenjavo, uporabljam pa samo olivno olje in včasih tudi bučno. In iz vseh teh živil se da pripravit zelo okusne in raznolike jedi (npr. palačinke:)).

In še enkrat moram poudarit, da je zelo pomembna fizična aktivnost. Jaz vsak dan (enkrat tedensko imam odmor) orbitrekam (tudi več kot uro na dan) in redno treniram z utežmi (trikrat tedensko), ker je le to edini recept za lepo, skladno postavo.

New Report

Close