Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja delo preko poletja za 14 letnike

delo preko poletja za 14 letnike

Že sedaj se bojim poletja, ko mi bo moja 14.letnica visela doma; to pomeni nobenih aktivnosti (ker je nič ne zanima), ampak celo dopoldne TV ali računalnik;
edina stvar, ki bi jo zanimala, je služenje denarja; ker pa bo imela
15 let šele jeseni, ugotavlja z obžalovanjem, da še ne more delati preko ŠS, bi pa zelo rada; razna izobraževanja, ki bi jih jaz plačala, je ne zanimajo;
Zanima me, ali so kakšne možnosti, da si najde delo v poletju – v proizvodnji za tekočim trakom ali kot čistilka;

Otrok pred 15-tim letom po zakonu ne sme delati, zato je nihče ne bo zaposlil.

Tako je, DZ ima prav. Iz lastnih izkušenj vem, da se tudi kasneje večina delodajalcev otepa nepolnoletnih mladcev.
Morda bi v kakšni domači bližnji trgovini potrebovali koga za polnjenje polic? Pa raznašanje reklamnih listkov? Ampak pri vsem si bo treba pomagati s študentsko napotnico na ime nekoga drugega – ki običajno pričakuje 10% od nakazila. Izračunaj, če ni ceneje, da se pogodita kar za delo na domačem ognjišču? Če boš prišla iz službe v pospravljeno stanovanje, pa morda bo tudi kosilo že napol kuhano, potem ji najbrž ne boš težko odrinila kakšnega tolarja?

lp
Modra

Tud jaz sem imela enake težave lani z mojim sinom, ker je bil premlad, ponudila sem mu delo “doma”, par dni ga je mikalo, dobil je nekaj denarja, potem so se pa že začeli izgovori, zakaj ni opravil dela. Enostavno se mu ni več dalo nič počet. Komaj sem čakala na jesen, na šolo.

Kaj pa kakšne mladinske akcije, tabori, v smislu nekdanjih brigad? Jaz sem bila pri 14 v eni takšni, nikoli mi ni bilo žal. Mislim, da ZPM organizira kar nekaj različnih taborov, ne vem pa, kako je kaj s cenami – mislim pa bolj na tiste, kjer tudi sam kaj prispevajo, naredijo (vendar pa zaslužka tam ni za pričakovati).

ja naj doma kositoje delo

mlajših od 15 let neb smel zaposljevat sam lan je ena prjatlca delala čez poletje pa je mela septembra šele 15 tku d zgleda nrdijo kkšno izjemo

ke pa je delala ta prjatlca ? 🙂

Zanima me kaksno delo popoldne po soli sem 16 let star.

NA NJIVO KROMPIR POBIRAT KRUCENFIKS!!!

1999ska poglej na študentski servis, tam imajo vsa dela objavljena.

Mlajših od 15 let ne zaposlujejo. Imam pa kolegico, ki je lani maja dopolnila 15 let in se je njena mama že aprila pozanimala za delo na bencinski črpalki in se vse dogovorila, junija pa je kolegica tudi že začela delat in ni bilo nobenega problema.

New Report

Close