Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Danes sem končno pripravila stvari za v porodnišnico

Danes sem končno pripravila stvari za v porodnišnico

Sem kar nekaj odlašala, danes sem pa končno vse pripravila. Napisala bom seznam, ve pa prosim še dodajte kaj pomembnega-če sem kaj pozabila.

Stvari za mamico:

– materinska knjižica
– zdravstvena kartica
– napotnica
– poročni list
– potrdilo za očija o obisku šole za starše
– vse izvide o taksoplazmozi, krvni skupini….
– osebna izkaznica, nekaj drobiža (za kafe :))))
– mobitel+polnilec

– pribor za osebno higieno (zobna krtačka, pasta, tekoče milo, šampon, mleko za telo, krema za obraz, krema za roke, ščipalec za nohte, pilca, palčke za ušesa, krtača, elastike za čop, deodorant za pod pazduho, papirnati robčki, fen, krtača, labelo, za vsak slučaj make up)

– Bepanthen krema
– 2 modrčka za dojenje
– copati/natikači z gumjastim podplatom
– 2 spodnje hlačke (potem za domov)
– 2 paketa vložkov Vir 80 (za vsak slučaj)
– blazinice za dojenje
– 2 manjši brisači (za vsak slučaj)
– 3 pare nogavic
– nekaj za pit

Veliko stvari sem pripravila res “za vsak slučaj”. Saj se bo itak peljalo v avtu. Črpalke in nastavkov za dojenje nimam, če bo treba, jo bo kupil mož. Ne vem, ali naj nesem svojo dudko, ali ne. Prav tako ne vem za stekleničke in pa nogavičke oz. copatke.

ZA pikico sem pripravila posebej ruzak, ki ga bo oči potem prinesel zadnji dan:

– plenice (4x tetra + 2x pampers)
– 2 povijalni plenici
– 2 bodija z dolgimi rokavi
– en vrhnji komplet (hlačke z nogicami oz. z copatki, jopca, vrhnja kapica in mehka kapica)
– copatki
– odejca in lupinica

Ne vem, kakšno vreme bo, kako bom malega oblekla. NAj dam še ene žabice notr?

Kaj boste pa vzele zase za domov? Jaz sem mislila it domov kar v nosečniških hlačah in majici. Kaj pa vem, kaj bi lahko drugega nase spravla. No, vzela bom kakšno rezervno majčko. Hlače bodo pa že zdržale do doma :)))))

Torej…povejte, če še kaj manjka oz, kaj je vam še prav prišlo.

Pozdravček Kristina 37t

Uf, pakiranje. Kje je zame še to – dobra dva meseca. Mislim, da si vzela vse s seboj, kar rabiš, če pa bi ti kaj falilo, pa pač pokličeš novopečenega očita in ti bo prinesel v bolnico.

LP

zelo prav ti še zna prit labelo (izredno suh zrak). Meni so bile zelo fajn spodnje hlačke za enkratno uporabo (Sanolabor).
Za bebico so nogavičke več kot potrebne (sem rodila sredi julija, pa je vseeno bilo potrebno malo dogreti hladne nogice). Če bo že možtovoril stvari, je fajn vzeti dvojni komplet vsega (oblekic) – po kakšnem dojenju otroci zelo radi bruhnejo, se med previjanjem polulajo in pomočijo, kar je v bližini – sem bila priča parim zadregam, ko niso vedeli kam naj dajo ortoka, potem ko jim je polulal cel kompletek za domov. Tebi bo pa najbolj udobno iti domov v nosečniških oblekah – jaz sem imela obleko, ki sem jo zadaj zvezala, kolikor mi je trebuh dopuščal – poletje pač. Ampak trebuh itak ne splahni čez noč, tako da…

Joj, ti zavidam, ker si že skoraj “konec”… Jaz še pa 8 tednov…Upam, da bo hitro minilo. Vso srečo!

ojla!

Mene pa nekaj zanima…. Ne se smejat, ker sem v tem popolnoma nevedna. Jaz sem si pripravila cel kup spodnjih hlačk, ti pa samo dvojne!
Kako je s tem? Saj če krvaviš in imaš vložke (vir 80) moraš imeti na vrh še hlačke al kako???
Ena je napisala, da ima tiste za enkratno uporabo… Toraj kaj naj si pripravim????

Nam so dali mrežaste spodnje hlače za enkratno uporabo, ker bolj dihajo.

Vsekakor priporočam, da se s spodnjimi hlačkami dobro “založiš”. V nekaterih porodnišnicah so porodnicam na voljo tiste za enkratno uporabo, pri nas (Jesenice) jih ni bilo in sem prinesla kar svoje (bombažne) od doma. (Na srečo sem imela nekje v predalu spravljene ene bolj stare z raztegnjenimi elastikami, tako da so bile bolj komot in jih ni bilo škoda. :))))

Čeprav imaš vložek, hitro kaj zraven priteče, ker zna biti čišča po porodu kar močna. Sploh pa ponoči…

Vsem želim srečen porod, prijetno bivanje v porodnišnici in lepega, zdravega dojenčka.

Ani, za domov bojo dvoje spodnjice dovolj :))))) Seveda računam na mrežaste v porodnišnici. Logično, da jih dobiš. Pravijo celo, da so veliko boljše in jih z vložkom vred stran vržeš. Če jih bo res primanjkovala, bo mož v Sanolaborju nabavil rezervne.

Ojla!

Hvala za vsa ta pojasnila mamice!!!!

Prav cudno, da na Jesenicah ne dajo hlack za enkratno uporabo. Dobro, da sem to prebrala, ker jih v Ljubljani in Kranju dobis tam.

Lepo se imejte.

Tudi jaz ti priporočam, da vzameš več spodnjih hlačk. Smo jih dobile v porodnišnici ja, ampak so tako škrtarili, da … In čišča je bila tudi obilna, tako da mi jih je mož še dodatno prinesel. Pa saj ne vzamejo toliko prostora.
Aja, pa dudico ti tudi svetujem. Nam so jo v Postojni sicer dali (Ni dojenčkom prijazna porodnišnica. Je tudi mamam.), ampak je boljši feeling, da imaš svojo.

LP in srečno!!!

Od vsega kar sem nesla zraven v porodnišnico – podoben spisek kot je tvoj:

– spodnjih hlač resnično nisem potrebovala (bolnišnica Celje), sproti so mi jih nosile sestre, drugače sem pa rekla zanje (vendar ni bilo potrebe).

– tudi brisače nisem potrebovala, jutranja prinesla 3, popoldanjšnja preverila zalogo in nočna dopolnila.

– imela s seboj 5 parov kratkih nogavičk – imela na nogah ene za pol ure, potem pa od prevelike toplote slekla še te

– make up – no, ja, ostal je v toaletnem kovčku…

Glede žabic, bilo bi jih dobro imeti s seboj (boljše kot make up :o) – brez zamere), glede dvojnih kompletkov si mislim pa takole – če si doma v bližini porodnišnice (beri z avtomobilom cca 30 – 45 minut), nima smisla. Saj bebice ne boš dojila v avtomobilu… v primeru daljše poti oziroma, če misliš iz porodnišnice še kam drugam ne takoj domov, potem je o tem vredno razmisliti.

Ah ja, glede dude… Je nismo potrebovali, ne domače, ne bolnišnične… Šele zadnjih nekaj dni je v uporabi, pa še tista ne za več, kot nekaj minut na dan.

Upam, da sem ti vsaj malce pomagala…

Vso srečo…

Erina & Loris

Nič se zgražat, ampak rabi se tudi make-up. Vmes je tudi kaj časa in pravi užitek si je urediti pričesko in prekriti podočnjake… kako presenečeno in zadovoljno pogleda možiček… Pa tudi nočem, da me dete vidi vso razmršeno in lisasto, za dobrodošlico na svet(se lahko še prestraši), tako, da si tudi malo bitjece zasluži, da se mamica uredi-tudi brez zamere.

Hja, po parih urah v porodni sobi (ni važno kakšno rojevanje: težko ali lahko – stvar praga bolečine), me res zanima, če te bodo spustili iz mize, kjer si ravno rodila, da si boš uredila make up (še v sobo te peljejo s posteljo vred), zlezla nazaj na mizo in ti bodo dali dete najprej na trebuh, potem pa še na prsi.

Tudi sama sem mislila, da se bom lahko uredila, da na slikah ne bom “zmaj”, ki se ga bo dete ustrašilo, ko ga bo zagledalo. Vam povem, bilo mi je vseeno, samo da sem imela dete pri sebi – še za domov se nisem “mazala”.

Glede frizure, pa ne potrebuješ drugega kot dober glavnik ali pa krtačo, v primeru dolgih las pa še kakšno “gumico”.

Sama časa nisem imela – sem imela “live tv” 24 ur – bilo veliko bolj zanimivo. “Prosti čas” uporabila za tuš (po porodu 5x dnevno) – potem pa nazaj pred “tv” :o)…

Sicer pa, vsaka po svojem okusu…

Make- up je še kako pomemben. Mogoče ga v porodni sobi še ne boš uporabila (boš verjetno utrujena od vsega skupaj, ampak, ko boš na oddelku in se boš (kolikortoliko) naspala in odpočila (mogoče še na ravno prvi dan), in ko se boš stuširala (priporočam, da počakaš moža, da te bo čuval, meni se je namreč pod tušem zavrtelo in sem padla direkt na nos 🙁 ), takrat sem si vsaj jaz zaželela še česa drugega kot samo svežih spodnjih hlačk, in moderca za dojenje. In sem si vzela pet minut, si naredila frizuro, se malo namazala,…rečem ti takoj sem se še boljše počutila. No, zdaj, ko gledam fotke iz porodnišnice, se mi sicer še vedno zdi, da sem bila grozna (vsa zabuhla), ampak takrat sem se pa počutila super, pa še tisti redki obiski, ki so prišli, so rekli, da se mi sploh ne vidi, da sem včeraj rodila :))
No, imam pa še eno izkušnjo; ko sem prišla v našo sobo an oddelku, je ravno odhajala ena mamica, ki se mi je pa res zdela zanemarjena; npr. sploh ni imela modrčka za dojenje (+blazinic), tako, da je imela celo haljo od mleka (mokro), počesala se pomojem tudi ni ves čas, kar je bila v porodnišnici, o kakšni svežini obraza (opranega) pa tudi ne bi mogla govoriti.
Jaz priporočam make-up! Zakaj pa ne bi bile lepe tudi v porodnišnici?!
Lep porod in pridnega dojenčka ti želim

Ojla,

Spisek je zelo podoben mojemu. Dodala pa bi se Donat Mg. Po porodu se rado pojavi zaptje in se ga tako lahko resi se preden ti dajo tablete.

Srecno.

New Report

Close