Daktarin
Spoštovana Tanč!
Zadnjič ste imeli prav, moja 3- mesečnica ima res sor, danes sva bili v posvetovalnici. Dobili Daktarin oralni gel, katerega 1/2 žlice ji moram dati 2x dnevno v usta. Vendar pa se tu malo zašteka. Namreč kako naj ji spravim v usteka tolikšno količino in nato naredim, da tega ne bi dol pojedla???
Dala sem ji malo po ustnicah, pa not po ustih sem ji malo namazala, vendar ni izpljunila, je kar polizala.
Tudi za ritko sva dobili Canesten, ker je že dobila rdeče pikice, pravkar celo po luliki.
Prosim svetujte mi, ker sem pozabila jaz vprašati našo pediatrinjo, sedaj je pa več ni, ali naj jo mažem pred ali po dojenju in ali je zadosti če ji pač ne bi dala tiste pol žličke, in bi ji samo tak s prstom namazala not po ustih (seveda bi si prej roke temeljito umila)?
PA pozabila sem jo vprašati, kako dolgo naj jo sploh mažem z Daktarinom? Na listku piše, da 4-6 tednov, ali ni to malo predolgo?
Bradavice si tudi naj namažem. Pred ali po dojenju? Meni je bolj logično da pred, vendar sem jaz razumela, da PO dojenju. Mogoče sem zdravnico narobe razumela…
Hvala Vam za pomoč in lepo se imejte!
Ojla minka 🙂
Naš mali se je rodil s soorom, tako da smo že porodnišnici mazali z daktarinom. Najlažje je, če zajameš zadevco s palčko za ušesa in namažeš po jezičku. Saj če poje, ni problema. Mažita pa po dojenju, tudi ti bradavičke po dojenju. Takrat je največ oblog.
Mazati po mojem ni potrebno toliko časa. Halo 6 tednov?! Pri nas se je zaveda umirila po slabem tednu. Boš pa že sama videla kdaj gre na bolje, ko oblogice (tiste, ki jih z gazico ne moreš odstraniti) izginejo.
Sicer pa bo Tanč povedala 🙂 Še dobro, da jo imamo.
Pozdravite se in lep pozdrav na Koroško.
lp,
ewy
Pozdravljeni, Minka,
dajajte ji po 1/4 žličke 4x dnevno, saj je to običajno doziranje. To znese 1,25 ml, kar ji boste verjetno lažje dali.
Pred dojenjem si namažite bradavice, po dojenju pa z vlažno gazico očistite usteca od ostankov mleka, nato pa dajte Daktarin. Uporabljajte ga vsaj 1 teden do 10 dni, sicer je otrok kmalu boljši, vendar se hitro ponovijo, če prehitro odnehamo.
MOj sinček je tut mel sor,pa sem mu 3 krat na dan namazala s palčko ustno votlino in jeziček po dojenju. pred dojenjem sem mu pa z gazico obrisala jeziček,tko,da sem tut sama malo spravila dol. SAma sem si namazala bradavice po dojenju.Sor je zginil v treh dneh in se ni več pojavil. Sama pazi da si boš vedno pred dojenjem umila bradavice,vsi ki jo držite po rokah pa pazite na higieno rok.
P.S.lahko namažeš tut dudico,če jo ma rada.