Najdi forum

V pričakovanju odločbe o davku sem včeraj prejela s strani davčnega urada sklep o poravnavi dolga cca 122.000 sit-vezano na plačilo dohodnine.Kako se je lahko zgodilo kaj takega saj odločbe sploh še nisem prejela; dohodnina katero naj bi plačala pa naj bi po mojih izračunih znašala cca 1.500 sit.Resnično so mi pokvarili vikend.Je imel kdo podobne probleme?Ne vem kako naj se zagovarjam, da odločbe nisem prejela in da se le tej nisem izogibala.Ali kdo ve kakšne so kazni za neplačano dohodnino?
Hvala in lep dan še naprej!

Če na odločbi ni natančneje napisano na katero leto se nanaša, je najbolj pametno stopiti do svojega davčnega urada.
MI smo šele tam izvedeli, zakaj odločbe še novembra ni. Ker se jim eni podatki niso ujemali so dali zadevo “na stran” (najbrž so nas hoteli “razveseliti” za novo leto, pa smo na srečo potem novembra to rešili.
z.

Odločbe sploh še nisem prejela-prejela pa sem kar sklep o prisilni poravnavi dolga iz osebnih prejemkov, ki se nanaša na letos oddano davčno napoved.

Hitro na davcni urad. Zacnejo takoj zaracunavat obresti in te so ubitacne. Jaz sem imela z davkarijo lansko leto take tezave, da imam se vedno nocne more. Pred leti so mi dohodnino trgali od place, potem so mi pa lani poslali obvestilo, da sem dolzna 30.000 obresti. Prepricevanje, dokazovanje in prepiranje nic ne zaleze. Pri nas drzava vedno zmaga… torej, lepo ponizno tja in placat.

Odločbe lahko predajo samo osebno kar pomeni, da si morala podpisati prejem in to na povratnico. Le-to morajo na davčni imeti in naj ti dokažejo, da si odločbo resnično prejela. Drugače pa tudi oni nimajo dokaza. Preveri kako je s tem. A je možno, da je poštar oddal odločbo komu drugemu?
Lahko pa da gre kake druge vrste davka, če so ugotovili kakršnekoli nepravilnosti, utajo,…

New Report

Close