Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Čudna bolečina na desni strani pod rebri

Čudna bolečina na desni strani pod rebri

Dne 06.01.2015, sem bila na CTju trebuha, zaradi suma oziroma sem imela pred tremi meseci povečano eno izmed medeničnih bezgavk. Ugotovljeno je bilo, da trenutno na tem področju ni nekih sprememb, že več kot dva tedna, pa čutim bolečino na desni strani na loku desne dojke, ki je sicer ob masaži z zeliščnim preparatom sedaj popustila, bolečina pa poteka tudi na desni lopatici in čez celo dolžino hrbta, do medence (križa). To je neprijetna, pekoča bolečina, včasih rahlo kljuvanje, opazila pa sem, da se intenzivnost te bolečine seli. Včasih je bolj intenzivna v spodnjem delu pod rebri, včasih v sredini in v lopatici. Naj povem še to, da so vsi pregledani deli pri CT trebuha, bili v redu. Bila sem tudi pri svoji splošni zdravnici, ki je na povedano in bolj rutinsko pregledano povedala, da bolečina izhaja iz hrbtenice. Jaz pa sem vseeno zaskrbljena, mogoče pa je lahko to tudi vnetje rebrne mrene ali kaj podobnega? Zanima me, če bi v tem primeru morala dobiti kako zdravilo, ker ga trenutno nimam. Bolečine lajšam z analgetiki.
Naj povem še to, da žolča nimam več, samo žolčne kanale. Stara bom 49 let, ko pa sem imela 6 let, pa sem bila operirana za pruh, kjer so mi (predvidevam) verjetno odstranili tudi slepič, saj je baje to pogosta praksa.
Ko dobim izvide od UZ ali CT, slepič nikoli ni omenjen.

Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Kljub temu, da je možnosti lahko več, gre najoblj verjetno za mišično bolečino, kot posledica ponavljajočih se gibov, naporov, ali podhladitve dela telesa. Bolečine bi se morale umiriti v nekaj tednih. Ob hujših bolečinah vzemite kaj proti bolečinam.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Hvala, upam, da bo res tako, tablete pa že jemljem, ki včasih pomagajo bolj, včasih pa manj. Še najbolj mi pomaga, če boleče dele natrem z ledom, pa ko se za nekaj časa uležem in na enem koncu je tako bolečina že skoraj izzvenela. Upam pa, da ne tvegam kako vnetje ali prehlad.

Lep pozdrav.

New Report

Close