Črevesna okužba, porod
Spoštovani,
sin (star leto in pol) je po obisku toplic zbolel za crevesno okuzbo z zelo vodeno drisko in bruhanjem. Simptomi sedaj trajajo 5 dni. Sumim da se je okuzil s kriptosporidiji na bazenu, v vrtcu namrec ni. Ker je zadeva zelo kuzna in simptomi trajajo obicajno nekje 2 tedna me skrbi, saj imam konec meseca planirano sekcijo. Kako je v primeru, da se okužim potem s samo operacijo in okrevanjem? Tezko si predstavlajm tiste bolecine, nezmoznost hitrega gibanja/ustajanja in hudo drisko. Predvsem pa me skrbi morebiten prenos na novorojencka. Kaj mi svetujete, poleg tega da se poskusim ne okužiti? Sicer redno razkužuejm, ampak je taksna kolicina umazanih plenic, oblek in vsega ostalegala, da me cudi, da ostali clani se nimamo simtomov.
Lep pozdrav in hvala za odgovor!
Spoštovani,
v medicini lahko sicer mislimo, ampak velja pa le dokaz oziroma alternativno tipični potek pri vseh vpletenih. Pri vas ob omenjenem sumu umanjkajo simptomi pri vseh ostalih članih, kar je nelogično. Če torej želite, da o driski vašega otroka razmišlja še kdo drug, bo treba narediti koprokulturo in dejansko preverit, za kaj konkretno gre. Če bi imeli prav glede povzročitelja, pa se okužbi skoraj zagotovo niste mogli izognit. Zakaj še ni simptomov v takem primeru ne vem, ampak običajno ni 100% korelacije med okužbo in obolenjem. Do konca meseca je pa še 3 tedne in do takrat boste tudi v primeru, da se razvijejo simptomi, že zdravi.