Najdi forum

čiščenje friteze

Ker vem, da ste vse mame tudi gospodinje, bi vas lepo prosila za nasvet, kako naj očistim fritezo. Odkar imamo otroka jo zelo malo uporabljamo, po zadnji uporabi pa nisem odlila olja, tako, da je prav hudo mastna.
Kako jo čistite ve?
Hvala za nasvete.

Jaz imam fritezo, ki ima ločeno posodo za olje.
Ni se mi še zgodilo, da bi bila prav zamaščena, ker jo lahko popolnoma razstavim in operem v pomivalnem stroju. Menjam samo filter (ogljeni).

K sreči sem bila ob nakupu pozorna na to. In to zaradi slabih izkušenj v mamini kuhinji.

Če jo misliš temeljito očistiti te čaka veliko dela. Vem, ker me mama vedno prosi, da ji fritezo očistim jaz, ker ima težave z roko (mislim, mama ima težave z roko, ne friteza:))).

Takole se lotim zadeve:

Olje (normalno) zlijem iz friteze v posodo. Vanj (v olje) brizgnem čistilo za pomivanje posode (uporabljam Amway, ker je ekološko neoporečno) in vse skupaj zlijem v WC školjko.

Potem se lotim notranjosti friteze z Scrub Brite-om (isto Amway) in z metalnimi gobicami podrgnem. Če je maščoba zares trdovratna, se je lotim kar z Industrocleanom. To ponavadi pomaga.
Ko se maščoba “mehča”, odstranim pokrov in filter, ter vse skupaj dobro zribam s čistili. Potem pa samo še dokončam notranjost friteze, temeljito očistim notranjost, da se sigurno sperejo vsa čistila in friteza je za nekaj časa OK.

He, he, he – tole pa zveni kot recept za kuhanje! ;))

Upam, da ti bo uspelo,

Nataša

Nataša ~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~ V naši glavi se slabo prelevi v dobro, nesreča v srečo, revščina v bogastvo. (Edmund Spenser)

jaz pa stresem vanjo prašek za pomivanje posode in zalijem z vročo vodo in pustim en dan, da se zadeva temeljito odmoči, nato pa gre kar zlahka stran.

pozabila sem navesti – prašek za STROJNO pomivanje posode

Dobi se tudi eno čistilo za čiščenje maščobe (jaz imam Mr. Muscolo za razstapljanje maščob). Samo pošpricaš in gre maščoba zelo zlahka dol.

Helena

Helena

Čiščenje friteze je pri nas moško delo ;)))

lp

Za razmaščevanje se baje uporablja tudi meglio. Ima katere izkušnje?

meglio je super – mi ga uporabljamo tudi za razmaščevanje madežev na obleki – dol gre tudi čokoladni flek.

New Report

Close