čiščenje friteze
Jaz imam fritezo, ki ima ločeno posodo za olje.
Ni se mi še zgodilo, da bi bila prav zamaščena, ker jo lahko popolnoma razstavim in operem v pomivalnem stroju. Menjam samo filter (ogljeni).
K sreči sem bila ob nakupu pozorna na to. In to zaradi slabih izkušenj v mamini kuhinji.
Če jo misliš temeljito očistiti te čaka veliko dela. Vem, ker me mama vedno prosi, da ji fritezo očistim jaz, ker ima težave z roko (mislim, mama ima težave z roko, ne friteza:))).
Takole se lotim zadeve:
Olje (normalno) zlijem iz friteze v posodo. Vanj (v olje) brizgnem čistilo za pomivanje posode (uporabljam Amway, ker je ekološko neoporečno) in vse skupaj zlijem v WC školjko.
Potem se lotim notranjosti friteze z Scrub Brite-om (isto Amway) in z metalnimi gobicami podrgnem. Če je maščoba zares trdovratna, se je lotim kar z Industrocleanom. To ponavadi pomaga.
Ko se maščoba “mehča”, odstranim pokrov in filter, ter vse skupaj dobro zribam s čistili. Potem pa samo še dokončam notranjost friteze, temeljito očistim notranjost, da se sigurno sperejo vsa čistila in friteza je za nekaj časa OK.