Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija CIKLOERGOMETRIJA

CIKLOERGOMETRIJA

Spoštovani!

Bil sem na obremenilnem testu. Star sem 63 let in zase menim , da sem med aktivnejšo populacijo. Ker si ne znam razložiti rezultatov in ni novih napotkov, vas prosim za oceno izvida.
Mnenje: dosežena obremenitev 280 W, 10.1MET, NYHA I. Do konca testa brez srčne bolečine. Ob max obremenitvi prisotna desc. denivelacija v D3 do 1,.6 mm. O max obremenitvi registrira se hipertenzivna sistolična reakcija, tlak se je zvišal za 12,2 mmHg/MET. Ustrezno upadanje tlaka in frekv. v fazi počitka.
Od zdravil jemljem za urejen tlak TRITAZIDE in AMPRIL (prej TRITACE) in ker sem imel visok CK (še vedno povišan 5-6, zato sem naročen k revmatologu) je bil CRESTOR zamenjan z EZETROLOM (vrednost holesterola pod 5). V zadnjih 15 letih imeli občasne aritmije, ki so bile urejene z elektrokonverzijo (ševilo teh 7-8). Pred 2 leti sem imel el.ablacijo, vendar se je iztirjenje po 1 letu 1x ponovilo. V zadnjem letu jemljem PRADAXO in sem imel 2 zaznana iztirjenja ritma, ki sta se mi uredila v enem dnevu po tableti RYTMONRM.
Rad kolesarim, tudi po klancih, puls pa imam vedno pod kontrolo (POLAR) in ne presegam vrednosti 140, kar mi je bilo tudi priporočeno.
So potrebne kake spemembe glede na rezultat obremenilnega testa.

Pri preikavi vas je zdravnik uvrstil v stopnjo NYHA 1, kar pomeni, da je vaše srce še v prvem razredu, v katerem so zdrava srca. Je pa ugotovil hipertenzivno reakcijo ob obremenitvi, zaradi česa bi vam odsvetoval ptretirane obremenitve. Srečno.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close