Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Celulit pred, med in po nosečnosti

Celulit pred, med in po nosečnosti

Hmmm… Spet ena lepotna tema…

Meni se zdi, da sem med nosečnostjo pridobila na celulitu (nimam pa nobene strije :))) )… Sej tudi prej nisem bila čisto brez, ampak se mi zdi, da so sedaj noge kar vzbrstele….

A katera od preizkušenih mamic lahko pove, če to potem kaj zgine po porodu (ker baje ta celulit nastane samo zaradi hormonskih motenj)…. A se v prazno tolažim ???? :)))))

Hmmm, ko je človeku doma takole dolgčas – same bedarije razmišlja… Bog ne daj, da greš mimo špegla, ker pol pa res vidiš polno enih prikaznih (pa tudi če jih ni…)….

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Ojla Slonček

jaz sem čist na istem. Že prej sem se ubadala s celulitom, ampak v primerjavi s temle sedaj med nosečnostjo …. Ne morem komentirat in tud jaz se tolažim, da bo poj izginil, vsaj delno.

Bi bi8la pa tudi vesela kakšnega nasveta mamic.

Lep dan še naprej

Jaz sem že skoraj štiri mesece po porodu, pa sem še vedno taka kot da bi me toča ujela. Kilogrami grejo lepo dol, za vse ostalo pa bo potrebno malo discipline in veliko gibanja. Strije pa sem jaz na žalost dobila po porodu in to na bokih in zadnjici. Ampak bo že nekako. So pa zadnje čase špegli pri meni tudi bolj osovraženi.

Lp, Maja

Ko sem rodila in sem začela dojiti moram priznati,da se mi je celulit na nogi v parih mesecih kar stopil,vendar ker po prenehanju dojenja nisem pazila pri sladkarijah sem ves celulit pridobila nazaj.Je pa splošno znano,da pri dojenju izgubljajmo kile in lastno maščobo,saj ti večino z mlekom posrka dojenček.

Celulita se je zelo težko znebiti. Lahko pa si pomagaš in sicer tako, da piješ ogromno vode, ješ veliko sadja, ne sladkarij, ne preveč mastno, hkrati pa se moraš dosti gibati. Saj vem, da vse to najbrž že veš, ampak tako je. Od lenoritisa se še nobeni celulit ni stopil 🙂

Hoj, hoj!
He, he, tudi jaz opažam to grdobo, pa sem se zredila le 4 kile in pol do sedaj. Ampak po izkušnjah od prvih dveh nosečnosti, res izgine, saj sem si jaz obakrat po letu pridelala zelo lepo postavo (pa se nočem hvalit, le za spodbudo, da se da ), seveda z veliko, veliko športa in skrbi za svoje telo. Celulit pa že nekaj tednov po porodu izgleda precej manj strašno. Se mi zdi da tista odvečna voda, ki zastaja med nosečnostjo v našem organizmu naredi vso stvar še bolj izrazito. Potem ko se izloči iz telesa je res lepše videti vse skupaj!
Jaz se že sedeaj veselim obdobja, ko bom spet “dobila svoje telo nazaj” in poskrbela zanj, da bo tako kot prej. Čeprav sem si sedaj s tem buhijem čisto všeč in ga zelo ponosno nosim naokoli :-))))
Pozdravček vsem!
Nojči, 26 tednov

Sicer ne vem kako bo, se ga je pa meni tudi ful naredilo.

Upam, da se ga bo dalo odpravit.

Čao

Evo izkušnje mamice 5 mesečne punčke. Pri meni se je vsa pridoblejna kilaža med nosečnostjo nakopičila na stegnih v obliki celulita. Po petih mesecih dojenja ga je približno polovico pobralo. Z ostalim se bo pa treba spopast. Vichyev-a krema že čaka, da neham dojit, nato pa v akcijo. Dojenje res pospeši hujšanje po porodu, samo morate novopečene mamice vseeno pazit na prehrano. Apetit je namreč vsaj pri meni še vedno nenormalno velik in se lahko hitro kilogrami samo še dodatno kopičijo. Prve štiri mesece po porodu ni šlo nikamor, zdaj gre pa kar hitro dol. Je pa treba veliko pit in predvsem veliko hodit na sprehode, rotal ipd.
lp. m

Čeprav sama še nisem noseča, tudi še nisem bila, imam pa oz. sem imela celulit na stegnih in zadnjici. Pred kakšnima dvema mesecama sem pričela uporabljat kremo liposine od vishyja, za katero je bila taka reklama. saj nisem verjela, pa sem vseeno poskusila in reskirala tistih 5000 sit. No, izkazalo se je, da je bila to ena najboljših naložb…. Kremo sem si vtirala max. 4 min. zvečer, samo na teh mestih, no res pa je, da se ukvarjam tudi s športom (vsaj 3 x na teden aerobika) in celulita praktično NI VEČ!! Ko zelo stisnem imam še malo po zadnjici. Res je, da počnem tudi vse ostalo (voda, hrana, gibanje, čeprav nič pretiranega!), no, ampak to sem počela že prej, pa sem ga imela. Tako, da vsem rečem; liposine je zakon. Verjetno pa je bolje, da ga uporabljate po dojenju, ker ne vem, ali se to tudi kaj absorbira. Najbolje vprašat v lekarni, ko ga kupite!!
Vso srečo in čim lepša telesa!
PS. bi pa to postavo, ki jo imam takoj zamenjala, samo, da nosim pod srčkom svojo srečo…. Trudiva se 1,5 leta.
pozdravček

Ok, saj vem, da se ne bi smel štulit zraven, ampak vseeno: se vam zdi, da imamo moški probleme z vašim celulitom?
Saj je lepo, da bi bile rade lepe, pa da se potrudite v tej smeri… to vam štejemo zelo v plus, ampak verjemite mi, da vam pa tistih par celulitnih pikic nikakor ne štejemo v minus. Res ne.

Samo ne me zdaj izdat, da sem vam to povedal!!! 😉

LP

Figo! Meni je pa glih vceraj moj rekel, da bo zelo vesel, ko bom dobila isto kvaliteto postave nazaj, kot sem jo imela. Kilogrami ga ne motijo, samo da ne bi bilo tako mlahavo in celulitasto, kot je zdaj.

Moski ste (zal) razlicni.

Taja

Sem vprašala v lekarni, vendar so mi uporabo močnih (beri: učinkovitih) anticelulitnih krem med nosečnostjo odsvetovali. Vsebujejo snovi, ki bi ob pogosti uporabi baje lahko škodovale otroku. Tako da sama uporabljam le Aventovo ‘olje’ proti strijam (čeprav jih nisem opazila- preventiva) in še eno Sanosanovo kremo. Proti mlahavosti je pa najbolj učinkovito gibanje, sprehodi..ampak brez pretiravanja.
Lp

Ah jaz mam prikritega ze odkar pomnim 🙂 v nosecnosti sem se bala, da ne bo vec samo prikriti, zdej po porodu sem pa se bolj suha kot prej :)))

no ne zato, ker bi manj jedla, al pa se sportno udejstvovala, ampak zato, ker imam doma veliko cmero, ki me zahteva 24 ur na dan :))

lp, teja

Meni celulit prav počasi izginja. V nos. sem se zredila 14kg, 7 jih je šlo takoj dol, 7 pa jih je ostalo.
Zdaj ogromno pojem, ker sem po dojenju zelo lačna in mi kilce grejo malo počasneje dol, kot bi lahko šle. Nekako gre ena na mesec. Ampak res veliko pojem!
Včasih kar malo obupujem…

Teichi, koliko si pa ti že shujšala od poroda? Koliko kil si pridobila med nosečnostjo?

Ojla Tinchy,

hja jaz sem med nosecnostjo pridobila 16kg…do zdej sej zgubla ze vse + dve kilce zraven :))))

pa ne mislit da kej hujsam al pa sportam…sam pazla sem se na zacetku zarad dojenja, lacna pa nikol bla :)))

Btw kdaj si ti rodila..mislim da je tvoj kobacajcek starejsi od mojega za kaksen teden :)))

Pa drugace kako sta?

papa, teja

Jaz sem rodila 14. aprila.
Tole so moji trije sončki:

Drugače smo se že kar uskladili in privadili, komaj čakamo na dopust. Pa malo bi se že rada naspala :))) Sicer me pa najdeš na forumu SS pod nickom Jala, pa če hočeš, mi napiš kak mail.
En pozdravček tebi in Maju!

Kok lepooo. Komi čakam na sept. ko bom na vrsti:-).

Zakaj čakaš na konec dojenja? Jaz bi se na tvojem mestu že sedaj mazala, saj ne prehaja v mleko, če te je tega strah.

Mislim, da sta dojenje in masaža s to kremo idealna kombinacija za izgubo (vsaj delno) celulita. Pa če se še malo potuširaš z mrzlo vodo, bo sploh OK.

Jaz sedaj (že od nosečnosti naprej) uporabljam kolekcijo Dove (tuš gel, gel proti celulitu in krema za napenjanje kože), ko pa jo bom porabila, navalim na Vichy!

Ma saj ni res!!! Kar pri dr. Pušenjaku preberite! Res se ne sme uporabljati krem, ki vsebujejo kofein (npr. Elancyl), Vichy pa je čisto v redu in ne škodi ne otroku v trebuščku, ne dojenčku, ki se doji.

V lekarni pa to rečejo zato (tako pravi moja gin.), ker se morajo zaščititi, če bi bilo kaj narobe, čeprav ni nobenih dokazov, da bi tako majhne količine kreme prehajale skozi kožo, v posteljico in do otroka!

Take moške pa z lučko lahko iščeš … bravo in hvala za spodbudne besede … čeprav bodo proizvajalci anticelulitnih maž verjetno še naprej mastno služili, kajti ženske smo pač take! Tiste v 30-ih pa še bolj!

New Report

Close