Najdi forum

Pozdravljene !

Mene pa zanima ali je calgon za odstranjevanje vodnega kamna za pralni stroj res tako dober, kakor ga reklamirajo. Jaz ga sicer občasno uporabljam, vendar je precej drag.
Sem pa slišala, da je enako učinkovita tudi jedilna soda. Ali jo katera od gospodinj uporablja?
Prosim za vaša mnenja.

LP
Aika

Tale je neverjetna, a resnična:

Ko so snemali reklamo za Calgon (glavni akter je bil kolega od mojega znanca), se jih je kar nekaj polulalo od smeha. Namreč na tistemu delu od pralnega stroja, ki ga moški drži v rokah ni vodni kamen, pač pa navadna moka.

Tako da, moje mnenje, z nakupom Calgona je denar vržen proč. LP

:))))))))))))))

Da pralni stroj bo dlje živel, dodaj Calgon!… La la la la

Čisti nateg, ga ne potrebuješ. Stran metanje denarja in obremenjevanje okolja. Vsi pralni praški že vsebujejo stredstva za mehčanje vode.

Se strinjam z predhodnicami. Calgon je čisti nateg oz. deluje prej nasprotno, kot tako, kot ga reklamirajo. Preverjeno!

lp, andreja

AIKA, tudi sama sem slišala, da ja Calgon čista nategancija, prav tako pa še ogromno drugih stvari – dodala bom samo najbolj razširjeno – zobno pasto. Baje je najvažnejše ščetkanje in zobna pasta nima tu nobenega učinka. Ne znam pa si več predstavljati ščetkanja brez zobne paste!:) Baje da imajo podoben ne-učinek tudi kreme za sončenje, ki so baje že 20 let enake in baje da tisto o faktorjih ne drži.
Slišala pa sem tudi, da serviserji pralnih strojev svetujejo, pač odvisno od tega, kako pogosto se pere, enkrat na 2 meseca v dozirno posodo dozirat jedilno sodo. Baje da je v Calgonu tudi. Le da zavojček jedilne sode baje stane 50 sit, Calgon pa da je veliko dražji. Do sedaj nisem uporabljala ne Calgona, ne jedilne sode.:)

Kolikor sem se pozanimala, je grelec cca 5.000 sit, skratka tudi, če ga menjaš, je ceneje kot kupovati Calgon. Jaz ga ne uporabljam. Prvi pralni stroj je bil star čez 30 let, ko sem ga odstranila iz stanovanja pa je še vedno delal. Kupila sem novega zaradi nečimernosti :-))) Hotela sem povedati, da se stroji kvarijo zaradi drugih stvari, ne zaradi kamna, pa imamo zelo trdo vodo.

Calgona ne uporabljam, ker je
1. predrag – če ga ne kupujem, v treh letih prišparam za nov stroj
2. dosežem ravno tak učinek, če vsake toliko časa spustim en cikel, da se opere z alkoholnim kisom.

Kar se pa reklame za Calgon tiče, tisti mojstri pač ne vejo, kako se snemajo take reklame. Kaj mislite, da bojo šli iskat pokvarjene pralne stroje na odpad, ali kaj?
Posebni učinki so uporabljeni pri večini reklam. menda ne mislite, da grejo tisto bluzo, ki jo najprej zapacajo, potem dejansko oprat?

Hahaha! Potem pa… usta do ušes in izjava: Bela kot nova! Ma ja, komu to bučke prodajajo?

Edino za Vanish (klasičen) lahko potrdim, da je OK. Sem z njim spravila strojne šmir madeže iz mojih oblačil, da ne govorim o sinovi kuharski uniformi… Pa ga nisem nalila toliko kot v reklami. :))))

Pravijo, da se reklamirajo samo slabi izdelki, ker dobri itak ne rabijo reklame, torej………

a kdo ve kje bi se dalo dobit reklamo za kalgon na netu….slovensko…ker bi rabla posnetek nujno!

New Report

Close