Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bruhanje žolča

bruhanje žolča

Spoštovani Sašo Rebolj!

Pišem Vam, ker sem danes zjutraj 2 krat bruhal rumeno, gosto in grenko tekočino, predvidevam, da žolč. Zanimajo me razlogi zato?

Prejšno noč smo s prijatelji odšli na zabavo, kjer sem pil kuhano vino in dve steklenici piva ter pokadil nekaj cigaret. Zjutraj pa me je obšla nenavadna slabost. Bil sem žejen, spil 3 kozarce vode in bruhal najmanj 5 krat. Sploh pri zadnjih dveh ”bruhanjih” nisem imel več kaj za izbljuvat, razen te rumene snovi in sem se milo rečeno davil. Urin mi je po tem nenavadno smrdel.

Poleg tega me je že več kot teden dni boli v predelu želodca, če se prenajedam. Star sem 19 let, težak 77 kg. Zelo bi Vam bil hvaležen, če bi mi lahko strokovno objasnili to zadevo. Nekaj sem že brskal na internetu pa so bili zadetki več ali manj povezani z nosečnostjo ali pa z žolčnimi kamni. Je možno, da so le-ti?

Za odgovor se Vam že v naprej zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam!

DK

Pozdravljeni, šlo pe pač za bruhanje s svojo kopico možnosti vzrokov in v opisu ne najdem česa takega, kar bi se zdelo izredno nenavadno. Romene barve je sicer tudi “želodčni sok” in ne nujno žolč, ki bi ga opisal bolj kot zelenega. Sicer pa se žolč v izbruhanem lahko pojavi tudi zgolj zaradi intenzivnosti bruhanja.
lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Lep pozdrav sem Martin  star sem 21 let in me zelo zajebava želodec pred leti sem imel vnetje trebušne sluznice danes sem spil 2 do 3 kozarce vode in sem bruhal rumeno okus kisla grenko Mal pekočo in grenko alkohola ne pijem kadim pa občasno ko sem žvičen to je max 1 čik za cev dan če pa nisem živčen pa ne kadim prosim za pomoč

New Report

Close