brez ginekologa do poroda
Pozdravljeni!
Vesela sem, da ste se vrnili z dopusta in jezna, da je zdaj odšel moj ginekolog. Rodila naj bi predvidoma 27. avgusta, do takrat pa bo ginekolog na dopustu. Zadnji ultrazvok sem imela v 32. tednu nosečnosti, vendar mi takrat ni povedal, ali je posteljica še vedno do notranjosti ustja maternice (kot vso nosečnost), ‘stanja’ tudi ni, kot ponavadi, zapisal v materinsko knjižico. Zadnji pregled sem imela 24. julija, ko je samo poslušal utrip otrokovega srca in mi izmeril velikost tebuha. Rekel je, da se mu zdi, da je vse v redu, in naj kar počakam do poroda. Do tedaj naj ne bi šla več na pregled, razen – kot je povedal ginekolog – “če se mi zdi, da kaj ni v redu”. V tem primeru naj se oglasim pri ginekologinji, ki ga nadomešča ‘v nujnih primerih’. Kako naj vem, da ‘kaj ni v redu’? Prav tako sem brala in v pogovorih z drugimi nosečnicami zvedela, da naj bi do konca nosečnosti šla h ginekologu vsaka dva tedna oziroma vsak teden, približno 14 dni pred terminom poroda pa naj bi izmerili popadke in otrokov srčni utrip. Koliko so pomembni zadnji pregledi? Naj sledim navodilom ginekologa in čakam na porod, ali naj grem na pregled k ‘nadomestni’ ginekologinji?
Hvala za nasvet. Maša.