Breja muca potrebuje pomoč!
Pred nekaj dnevi je bila v našem zavetišču moja kolegica, tja je peljala brejo psico in njenega mladiča iz prejšnjega legla. Rekla je, da ko ju enkrat tam pustiš, nima nobene pravice več…recimo da bi spremljala kam bosta šla itd itd. Lastnik zavetišča je rekel da je vse tajno, kot pri posvojitvi otrok.
Da bi jo dal samo na sterilizacijo in potem vrnil, močno dvomim, saj sem se o tem z njim že enkrat pogovarjala, prvič, ko sem ga klicala, pa je rekel da niti za sprotne živali nima dovolj sredstev za sterilizacijo/kastracijo in tudi ko je moja soseda vzela psa od njega, ni bil kastriran.
Glede cene sterilizacije – sem, preden sem napisala ceno, poklicala svojo veterinarko, ki mi je rekla da je cena ista, ne glede na to ali je mačka breja ali ne. Torej… ne vem, to je pač njihova stvar. Hvalabogu da je tako, čeprav se mi počasi dozdeva, da bo muco potrebno peljati kar v zavetišče in potem pozabiti nanjo…:((((
Tanja, hvala za ponudbo, se lahko morda pozanimš koliko bi prišla cena sterilizacije breje mačke?
Lp, Fortuna.
Meni je to ful cudno. Ravno vceraj se je moja soseda dogovarjala,ker bomo pripeljali se ene mucke,ker jih lovimo. In klicemo skoraj vsak teden in vedno recejo naj kar pripeljemo,se posodijo nam zivolovke. Kot sem napisala,meni je zal da obvelja tako mnenje o Gmajnicah,ker potem se dejansko ljudje ne upajo peljati muck na sterilizacijo,kastracijo,kar bi bilo pa nujno potrebno,glede na to koliko mladickov je vsako leto.
Meni so vse mucke vrnili (tudi njim je to logicno),nobena ni imela razparanega trebuha ali bila bolana ali pa umrla tam,…kot sem slisala zgodbice. Ko je mucek koncan,te poklicejo in ti to sporocijo in ko prides tocno vejo zakaj si prisel in tudi spustijo te v sobo,kjer cakajo muce.Mucek je popolnoma zbujen,ko ga pridem iskat in presenetljivo,sploh ni vec v soku.Povejo se da so zamenjali bruhanje,ker je bruhal,nazadnje so enemu dali notri se neko brisacko da je gor lezal,… Jaz ne verjamem vec takim zgodbicam,vsaj dokler imam jaz zelo dobre izkusnje z njimi.Seveda se pa lahko kdaj tudi kaj zalomi,pravzaprav se to zgodi v vsaki kliniki,tveganje je povsod.
Najprej bi se rada vsem zahvalila za ponujeno pomoč.
Jutri bom šla do prijateljice, ki trenutno ima to mucko in jo peljala k veterinarki, da mi pove koliko časa še imamo za sterilizacijo. Če bo rekla da je še nekaj dni časa, se bom obrnila na vse vas, ki ste ponudili finančno pomoč in bomo mucki pomagali.
Edina stvar, katere me je strah, je ta, da se bojim, da se ne bo muca kam zavlekla in imela že mladiče. Sama z brejimi mucami nimam izkušenj, zato jo bom raje peljala na pregled, da mi vet. pove kako in kaj.
Tanja, en problem imam… ker je v naši družinski skupnosti le en avto, ki je večinoma zaseden zaradi službenih obveznosti, težko rečem, da bom lahko prišla do vašega veterinarja. 🙁
Sporočim jutri kako in kaj.
Lp, Fortuna.
A ni brez smisla, da jo najprej nosiš samo kazat in potem še enkrat na sterilizacijo. Ker ti znajo tudi ta pregled zaračunat in je za moje pojme škoda denarja v ta namen. Če so punce tako zlate da bodo prispevale za sterilizacijo bi jaz šla na tvojem mestu takoj v akcijo.
Vem pa kakšen problem je, če je en avto na več družinskih članov. Tako zgleda tudi pri nas, drugače bi ti takoj ponudila prevoz. Premisli, ni vrag da ne bi kdo iz tvojega konca bil pripravljen peljati.
Lep pozdrav in sporoči kako stvari tečejo!
Fortuna, daj razmisli še enkrat. Muck je res toliko preveč. Kot si že sama ugotovila je že samo eno muco dat sterilizirat problem, kar se tiče denarja. V Ljubljani je cena sterilizacije že preko 20 tisočakov. A si sigurna da boš lahko za nove mladičke poskrbela, da bodo sterilizirani? A si sigurna da jih bodo novi lastniki dali sterilizirat/kastritat? Mucke tudi ne moreš oddat prvemu, ki ti pride na vrata. Včasih traja več mesecev da jih oddaš. Med tem časom morajo tudi jesti, imeti pesek za WC. To so spet dodatni stroški. Vprašanje je, s kom se je muca sparila, možno je da se je pri tem okužila in okužila tudi mladičke. Torej je pametno da daš male mucke testirat predno jih oddaš, pa cepit. Skratka en mladiček te bo stal tko na hitro zračunano 50 tisočakov, da bo šel tako kot je treba v nov dom. Muca ima pa tudi 5 in več mladičev.
Fortuna premisli še enkrat, in če si se res odločila da bo muca imela mladičke začni z iskanjem domov kar takoj.
Lp.
Sisy, jaz sem mucki preko foruma samo želela pomagati. Mucka ni pri meni in tudi ni na meni nobene odločitve kar se tega tiče.
Buča, zadrži sarkazem, saj sem želela mački samo pomagati. Sama se še predobro zavedam te problematike.
Mucka je pri kolegici, ki jo bo obdržala, sama sem ji pripravljena pomagati po svojih močeh, se bo morala malo znajti pa tudi ona sama.
Lp, Fortuna.