brazgotine od aken
Spostovani,
stara sem 28 let, pred enim letom so se mi pojavile hude cisticne akne, ki so jih jeseni zaceli zdravit z roaccutanom (10mg/dan), svezih aken prakticno ni vec, so pa ostale brazgotine, ki so pod nivojem koze, rjavkaste barve, na dolocenih mestih pa koza deluje manj elasticno kot bi morala (zlasti od kotickov ustnic proti bradi navzdol). Vse to me zelo skrbi in zanima me, ce se bo stanje samo izboljsalo ali moram ukrepati in ce da, kako.
hvala za vas odgovor!
pozdrav!
Star sem 16 let in imam težave z mozolji in ogrcami ter zamašenimi porami. Zadnje čase pa opažam tudi da imam manjše luknjice in v njih rdečine po obrazu od mozoljev. Hodim k dermatologinji že 1 leto in sem bil približno 5 krat na laserju. Predpisala mi je tudi sestavljeno kremo ( antibiotik ) ,ki si jo morem mazati zvečer. Sam sem že precej obupan saj temu ne vidim konca. Rad bi odpravil mozolje, ogrce ,zamašene pore ter rdečine po mozoljih , potem pa še luknjice … Mislite da sem na pravi poti ali mi priporočate kaj drugega (drug dermatolog ,… )?
Prosim za vaš odgovor, hvala
Lp
Pozdrav!
Akne lahko trajajo več let, pristop je odvisen od oblike aken, starosti, grozečih brazgotin …
Pri 16. letih še ni treba obupati, problem pa so tudi omejitve , ki jih imamo pri zdravljenju, saj blagih aken nikoli ne zdravimo z najmočnejšimi zdravili!
Lp
Pozdravljeni. Stara sem 21 let in imam že dolgoletne težave z aknami, podkožnimi ogrci. sicer sem se zdravila že z roaccutanom (10mg/dan), vendar je bil učinek le kratkotrajen. Čez pol leta so se mi ponovno začeli pojavljat ogrci. Probleme imam že vse od začetka srednje šole. Posledično imam velike brazgotine, zato me zanima če je možno to kako popraviti, te vidne brazgotine. Slišala sem že za laserkso terapijo. zanima me, če se laserska terapija predpiše od dermatologa in je plačljiva, ali je možno da ti to sploh predpiše dermatolog oz. je v vsakem primeru plačljivo?
Sicer sem pa sprobala že veliko krem in vsega, zakar sem tudi zdevala denarja, vendar ni učinkov.
za odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem.
Pozdrav!
Najprej da razjasnimo nekaj stvari: Roaccutane v tej dozi bi bilo potrebno jemati več let, da bi dosegli zadovljivo dozo?
Brazgotine po aknah se zdravijo v fazi, ko ni nobene sveže, vnetne spremembe !
Zdravljenje brazgotin je , razen v izjemnih primerih, kjer je potrebno mnenje dermatologa, psihiatra, kirurga plastika…., z napotnico.
Lp
Pozdrav!
Sam se s tem ne ukvarjam, vsekakor pa je vrsta kirurgov plastikov, ki to metodo dela, točno naslovov in imen pa ne vem. POkličite, vprašajte.
Lp
Spoštovani MUJOTOMI!
Vse objavim kar napišejo, tudi tole bom.
Dva moja komentarja:
-čez 30 let v dermatologiji pa Mujotomi več ve
-pod vsem kar napišem se podpišem!
Ampak s tem bom tole temo zaključil!
Lep pozdrav