Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja bradavice na stopalu pri otroku

bradavice na stopalu pri otroku

Sama se s to nadlogo srečujem že nekaj let, a jo kar uspešno obvladujem. Enkrat so mi jih izžgali, pa so se mi čez nekaj mesecev vrnile, tako, da si jih od takrat kar sama izrežem in imam isto nekaj mesecev mir. Včeraj pa sem opazila po dve bradavici na vsakem stopalu pri 4 letni hčeri. Zanima me, če obstajajo za otroke kakšne drugačne metode, predvsem bolj trajne. Imate same kakšne dobre izkušnje, če ste se s to nadlogo že srečale?

Najlepša hvala in lep dan.

Ko sem bila jaz otrok, mi je mama na bradavice na nogi vsak večer navezala košček čebule. Ne spomnim se, koliko časa je to delala, ampak precej časa. Potem je bradavica (zelo velika) izginila in se ni vrnila nikoli več. Potem sem postopek ponovila še enkrat, ko sem bila že odrasla, na roki. Je tudi pomagalo, brez ponovitve.

živjo

tudi naši deklici se je pojavila bradavica na stopalu ko je bila stara 5 let, znebili smo se jo uspešno, tako da smo jo hodili k dermatolog zamrznit. čez nekaj časa se ji je pojavila na dlani. Hodili smo ji zamrzovat a žal neuspešno, potem smo poskusili s smolo, z duofilom ( v lekarni ga dovbiš v avstriji) s česnom, s tekočino za zamrzovanje ki jo kupiš v lekarni ( pri meni je bilo uspešno, pri njej ne) vse živo sem poskusila,

sedaj sem v lekarni kupila tekočino za odstranjevanje bradavic in krjih očes, z jodom, pa moram rečt da vse kaže da se je bomo znebili, oz. da smo vsaj na dobri poti.

drugače pa zelo veliko ljudi pravi da je dobr krvavi mlečnik, rastlina ki rumeno cveti. ko prelomiš njeno steblo pride nek sok ven pa s tistim namažeš.

če se ne bomo sedaj znebili, ji bom poskusila še s tem.

moraš biti pa potrpežjiva, moj cilj je da se jo sedaj dokončno znebimo.

želim vama veliko uspeha pri tej nedlogi.

lp

Mi smo k dermatologu šli zamrznit,pred tem smo dobili kremico za mazat in tudi po odstranitvi smo še nekaj časa s kremo mazali Niso se ponovile,jih je imel pa na nogi 2-3 ,pa na roki eno

Iz pripovedovanj starejših prenašam en nasvet:
baje da lastni urin uniči virus, ki podpira nastanek bradavic…

Pri tej stvari je najbolj pomembno, da ste vztrajni in potrpežljivi.

Moja hčerka je tudi imela bradavico na podplatu in zdravnica je dala napotnico za izrez. K sreči sva prišli v roke zdravniku, kateri je rekel, da on tega svojemu otroku nikoli ne bi delal in da ni potrebe. In tako se tudi jaz nisem odločila za ta poseg.

V glavnem dejal je:
V lekarni kupite tekočino za bradavice. Mažite REDNO zjutraj in zvečer… ampak res je pomembno, da redno… in po cca. 1 mesecu bo bradavica izginila. In smo mazali, pa mazali, pa mazali, res sem bila dosledna. In minil je mesec, pa še en teden in sem že obupovala… potem pa nekega večera, ko želim namazati vidim, da praktično bradavica odstopa. Grem po pinceto in samo prijela sem jo.. je kar odpadla. Kakšen mesec je bila na tem mestu “luknjica” , sedaj pa se sploh nikjer nič ne vidi…

Naj bo čebula, mazilo, kapljice…. Mislim, da pomaga marsikaj, ampak mnogi prehitro obupajo. Tukaj sta res važna doslednost in potrpežljivost. Ker pa marsikdo tega nima, je splošno mnenje tako, da nič ne pomaga… To okrog bradavic smo preizkusili tudi pri nas, enkrat s čebulo, enkrat z mazilom. Oboje je pomagalo, samo, da se mi je mazilo zdelo bolj preprosto za uporabo. Ampak ne pomaga po parih dnevih, niti po enem tednu…

Še moj nasvet:

Jaz sem jih uspešno odstranila tako, da sem okuženo mesto premazala s prozornim lahkom za nohte- vsaj 2x dnevno, da sem “hermetično zaprla” obolelo mesto – deluje pa zato, ker prepreči dostop kisika, vlage, ni “hrane” za glivice in tako ni več na razpolago pogojev za razrast glivic. Če mažeš s tinkturami, se ne naredi nepropustna plast tako, kot pri laku za nohte. Keloidne tinkture pa razžirajo tudi del zdrave kože v okolici, kar ni priporočljivo za otroke….V tem primeru, raje izžgati, ozrioam zamrzniti, kar pa otroke precej boli.

S to medoto sem se jih znebila sama po rokah in po podplatih že pred leti, sedaj sem jih pomagala odstraniti tudi sinu na podplatih-tudi fasal na bazenu. V roku enega meseca so popolnoma izginile. Sem pa odkrila delovanje čisto po naključju, ko sem si mazala nohte s prozornim lakom, pa je šlo tudi malo čez na kožo ob nohtu, kjer sem imela tovrstne glivice.

Pozorni bodite le, da ne lakirate čez sveže (krvaveče, odprte ) bradavice. Biti morajo bele do prozorne in videti se morajo tisti kupčki, podobni cvetovom cvetače….

Mi smo se jih pri obeh otrocih znebili s kremo čajevca. Smo bili pa tudi prekleto vztrajni. Zaenkrat se pri nobenem ni ponovilo.

Moja dermatologinja pravi, da je najbolj učinkovita tekočina Verrumal (dobi se v Avstriji v lekarni brez recepta), videti je kot prozoren lak za nohte in to mažeš in mažeš in mažeš 2x na dan nekaj tednov ali celo mesecev in sproti odstopajo plasti bradavice, dokler na zadnje ni več bradavice. Ampak potrebna je doslednost in vztrajnost.

LP

oprostite,ampak klinc pa doslednost.smo dosledno mazal že z vsem živim,pa nič ne pomaga-čajevec,tinktura it lekarne,krvavi mleček…mesec dva pa nič.bom še tole z lakom probala.ima jih sin star 5 let.

New Report

Close