Najdi forum

3 letni sin ima po bradi in vratu drobne bradavice, bolj podobne drobnim pikicam kot bradavicam. Zdravnica ga je napotila na dermatolosko kliniko, kjer so mu le-te popraskali dol. Vendar pa se bradavice kar naprej pojavljajo, ena se mu je celo naredila cisto blizu ocesa, tako da naju je dermatologinja napotila h okulistu, ki naj bi mu jo odstranil s pomocjo splosne anastezije (v kar niti v sanjah ne mislim privoliti). Kmalu naju caka ze tretje praskanje. Ker se hitro sirijo je to zal neobhodno.
Zanima me ali ima katera podobne izkusnje in ali obstaja poleg zdravniske pomoci se kaksen naravnejsi pristop k odstranitvi bradavic.
Kaj zna biti vzrok za njihov nastanek?

Jaz imam problem, ker mi splosna zdravnica noce in noce dati napotnice, da bi mi zgali bradavico. Vedno ima izgovore, premalo casa, oh imamo nek nujni primer ipd. Sprobala sem ze celo goro kremic, zelisc ipd., ampak pomaga le zganje z dusikom. Pred leti mi je to naredila dermatologinja in upam, da si bom to izoborila tudi tokrat, da ne bo slucajno dojencek staknil kaj podobnega. V tem primeru bi pa verjtno popenila. Baje se bradavice prenasajo s krvjo, ki tece iz ze obstojecih bradavic. Bodite pozorni, da zadeve otrok ne praska. Sicer pa cimprej spet k dermatologu, najbolj ucinkovita resitev.

Pozdravljena,

naj ti povem, da se s podobnim problemom srečujeva tudi midva s sinkom. Tvoje vprašanje kaj zna biti vzrok za ta problem, naj ti povem, da je po mnenju moje pediatrinje prinesel virusne bradavice nek virus oziroma gripa. Moj sinek je dobil virusne bradavice že pri enem letu in pol. Ena bradavica se mu je spustila na veki, ki mu je vplivala na vid, saj kot verjetno veš se zelo hitro povečajo, zato sva imela klasično operacijo s splošno anastezijo. Do splošne anastezije je moje mnenje zelo kritično, saj zjutraj ob 6.30 uri otroka pripelješ na tešče, kjer ne poskusi niti kapljice vode ne ničesar, poleg tega pa kot je dejala medicinska sestra, ki je skrbela za počutje otroka, da imajo starejši prednost pri operaciji, tako sva čakala do 12.30 ure. Moj sinek je doživel strašen šok, saj je bil zelo utrujen, lačen, žejen, vse kar je mogoče, zato mislim, da si lahko predstavljaš, kakšne boščki so takrat. Vse do zdaj sva hodila tako kot vidva na praskanje k dermatologinji. Danes je star pet let in moram reči, da se mu je stanje malo umirilo, dve sta celo sami “odpadli” dol. Naj vama povem, da sem slišala, da se lahko virusne bradavice umirijo šele v puberteti (ni pa nujno, ponavadi jih spremljajo skozi življenje) in da obstaja neko homeopatsko zdravljenje oziroma tudi neko mazilo. Svetujem vama, da še malo počakata, saj se bodo umirile, če pa želita pa lahko tudi poizvem, katero mazilo je to, vendar ne poznam učinkov, ker ga sama nisva poskusila.

Najprej najlepsa hvala za odgovor. Človek se takoj bolje počuti, če ni osamljen v svoji težavi.

Kar zmrazilo me je ob misli, da naju lahko caka tudi nekaj let strganja bradavic! Kako pogosto pa sta vidva s sinom hodila k dermatologu? Midva greva priblizno na mesec in pol. Ali je smiselno tako velikokrat obiskovati dermatologa ali je bolje na nekaj mesecev, da se jih malo “nabere”?

Ime mazila bi bilo dobrodošlo in bi te lepo prosila, če se lahko pozanimaš zanj. Verjetno bi ga preizkusila najprej na eni bradavici, potem na večih. Kakšnih posebnih stranskih učinkov verjetno ne more imeti. Si pa zelo želim najti še kakšno drugo rešitev, razen dermatologov, klinik, anestezij ipd, saj se mi zdi vse skupaj precej kruto za uboge malčke.

Glede mazil – tudi sama sem dobila enega in sicer na osnovi nekih naravnih izvlečkov. Imena se ne spomnim, imam pa zapisano doma. Če bo pomagalo, bom sporočila ime. Gospa, ki to prodaja, pravi da je pri njenem sinu (ki je imel sicer bradavico na podplatu) krema pomagala in da je bradavica kar odpadla po 14 dnevih temeljitega mazanja? Bomo videli…….

New Report

Close