bolniška tako dolgo?
Živjo
Včeraj sem bila z tamalim pri zdravniku. Vneto uho in levi sinus. dobil je 10 dni amoksiklav. hodi v vrtec. star je 5,5 let.
Rekla mi je, da mora biti 10 dni doma. meni je to veliko bolniške, glede na to, da antibiotik prime že drugi dan in bil bil drug teden kakšen torek že popolnoma fit.
A ve ste tudi tako dolgo doma na bolniški?
Razumem, da je otrok bodi, da ima vročino.itd…, ampak ko antibiotik prime je vendar ko zdrav.
Načeloma z antibiotikom ne sme v vrtec – vsaj v našem vrtcu otrokom ne smejo (in nočejo) dajat antibiotikov. Kako si si zamislila, otroku zjutraj antibiotik in potem v vrtec, ali kako?
Tudi, če ti zgleda fit, ima zaradi bolezni porušen imunski sistem in se ga razni virusi precej hitreje primejo. Jaz bi dala otroku možnost, da doma lepo pride k sebi.
Moj otrok resda ni veliko bolan, ampak, ko je, sem z njim doma na bolniški, kolikor časa me pač potrebuje. V službi mi ne komplicirajo – pa tudi, če bi, otrok me potrebuje bolj kot služba!
Se strinjam, da sem doma, dokler me potrebuje. Ampak 10 dni? Ko pa je otrok že drugi dan kot nov. Res da ima inunski porušen, ampak tega ima še cel mesec, zaradi antibiotikov, če ne več.
Glede na to, da veliko manjkam v službi, imam slabo evst, da sem doma v bistvu z zdravim otrokom, ki mu nič ne manjka.
Svetujem ti, da si z otrokom dokler jemlje antibiotik, da se res do konca pozdravi. Če imaš možnost, da ti ga čuva babica pa njej v varstvo. Vsekakor ti pa odsvetujem, da ga pelješ v vrtec. Otrok je v tej fazi dosti bolj dovzeten za vse bolezni in če ga pelješ nepozdravljena v vrtec se ta začaran krog ne pretrga, ampak je čez nekaj dni otrok spet bolan. Vnetje ušes je pa resna zadeva in se jaz ne bi igrala.
Nekaj si zapomni: Ne imej slabe vesti zaradi službe. Slabo vest bi morala imeti, če bi ga dala prekmalu v vrtec. Pa te nič ne napadam. Saj sem tudi jaz šla skozi to: slaba vest, otrok v varstvu pri babici itn. Šele pri tretjem otroku sem spoznala, da to ni to. Služba ni in ne sme biti pred tvojim otrokom, pred družino, tudi pred tvojim osebnim zdravjem.Šele pri tretjem otroku sem prvič vzela bolniško in sem zdaj lepo doma, ko je naša najmlajša bolna (4 leta). Starejša dva pa sta 11 in 7 let.In še danes mi je žal, da tudi pri njiju dveh nisem bila doma – hvala bogu imam svojo mamo v isti hiši. In peče me vest zaradi njiju, ker sem takrat razmišljala tako, da pač moram v službo.
Ti kar uživaj doma z otrokom.
kdo pa pravi da moraš bit v bolniški, saj je lahko tudi mož, ali pa pokličeš babice ali pa enostavni nekoga plačaš da je z tvojim otrokom ker tebi ni za bit doma.
oprosti ampak dokler je otrok na AB ne mora v vrtec. in verjemi da ni nujno da bo po 10 dneh pa čist o.k. nevem kje si slišala da AB prime že drugi dan, sploh če mikroorganizmi ki povzropčajo vnetje niso občutljivi na predpisan AB.