Najdi forum

Pozdravljeni,
naš višavček je spet okoli repa popikan od bolh. Ampulo frontline je dobil pred približno dvemi tedni. Mu lahko dam novo ali ga bom zastrupila? V hiši imamo tudi muca. Moram dajato ampulo obema hkrati? Maček se ne praska in tudi bolh ni videti (je bel). Sem že rahlo slabe volje zaradi teh bolh. Moja stara mama je psa enkrat na leto dala v vrečko in ga pošteno popipsala, medtem, ko je moj ves čas pokapljan s frontlinom. Dva tedna je mir, pa se spet praska do krvi.
Hvala za nasvet, Dori

Pozdravljeni!
Bolhavost odpravljamo s Frontline ampulami 1x na mesec pri vseh živelih v gospodinjstvu. Če je pes alergičen na boljšjo slino, se lahko praska še 2-3 tedne po aplikaciji Frontlinea. Če kljub uporabi ampul še vedno opažate bolhe, jih je potrebno uničevati v okolici (tla, ležišče…) Za dezinsekcijo okolice se uporabljajo različni insekticidi ( Biokill, desektin…), v razmaku 2 tednov.
Vzroki za srbež so lahko tudi druge vrste alergij, sploh pri višavskih terierjih. V primeru, da se srbež z omenjenimi ukrepi ne umiri, svetujem pregled pri dermatologu. Pri nas se lahko obrnete na dr. Stariha Pipan. (tel.012005180).
Lep pozdrav,
Vice Zaninović, dr. vet. med.

Vice Zaninović,dr.vet.med.

Pozdravljeni!
Moje vprašanje se prav tako nanaša na odpravljanje bolh 🙁
Sprašujem za znanko, ki je na psu redno odpravljala bolhe z ampulami, vseeno pa so se ji zaredile v stanovanju. Seveda, Desektin, a veterinar ji je uporabo le-tega odsvetoval, ker je noseča. Katero sredstvo je dovolj učinkovito in predvsem takšno, da bi ga lahko uporabila (Biokill seveda ni pomagal).
Hvala za odgovor in lp.

Pozdravljeni!
Katerikoli insekticid je potrebno uporabljati, upoštevajoč varnostna navodila- delo z zaščitnimi rokavicami, prezračevanje prostorov, ne zadrževati se v prostorih med postopkom, nosečnica naj ne opravlja dezinsekcije.
Lep pozdrav,
Vice Zaninović, dr. vet. med.

Hvala. Smo rešili zadevo tako, da bo prišel nekdo drug in uporabil Desektin.

Jaz imam enako težavo……imamao dva muca, ki sta samo v stanovanju ampak sta sedaj oba tako bolhasta kot še nikoli, ampule Frontline sem jim vedno dajala a ne redno poleg tega tudi Profender proti glistam, ampak sedaj so se v času ko sem bila na morju tako rnamnožile kot še nikoli. Nazadnje sta ampulo dobila pred 14 dnevi ampak ni nič bolje, pred tem sem oba skopala (cca 5 dni pred tem) in od muce je tekla rjava voda od stare krvi. Nato sem jih pred 2 dnevoma še naspricala z Biokilom in stanovanje, ki sem ga špricala tudi prej. Veterinar mi je priporočil Desektin ampak imamo 4 mesece starega dojenčka. Kaj naj naredim, ker se jih ne morem znebiti, kaj pa šamponi proti bolham od Krke ali pa ovratnice za bolhe? Kaj predlagate?

LP, Tia405

Desektin, saj itak dojenčka med uporabo preparata odpelješ iz prostora. Šamponi in ovratnice ne bodo prav nič pomagali.

Dragi ljubitelji živali! Ker sem sama izredno naravnana na vse, kar je čim bolj naravno, se v vsaki situaciji, če se le da, polastim čim bolj nevtralne rešitve. Tako sem uspela ugnati tudi bolhe. Imeli smo kar problem, poizkusili precej stvari, na koncu pa sem se odločila za večji, a zanesljiv strošek – nakup parnega čistilca. Sploh vsi, ki imate dojenčke, kaj drugega jaz od daleč ne bi želela videti. Počistiš s parnim čistilcem (pač tako pogosto, kot je potrebno, saj se vidi po praskanju živali), nato sesalec, muco/psa vsak dan malo počešeš in to je to. Bio, zanesljivo, dolgotrajno.

Pa srečno, meni je odleglo, ko sem prav s tem uspela. In vse je ostalo zdravo. 🙂

Tudi mi imamo problem z bolhami. Imamo psičko bokserko in še dve muci. Dobivajo ampule proti bolham,ampak nič ne zaleže. Muce živijo zunaj in znotraj hiše. Psička ima boks, v katerem je le del dneva, drugače je v hiši zraven nas. Tudi spi v hiši. Kako naj odstranim bolhe ? S čim in kako pogosto naj dezinficiram boks in ležišče ? Poskusila sem že z različnimi vrstami ampul, a brezuspešno.
Prosim za nasvet.

Pozdravljeni!
Nadaljujte z redno aplikacijo ampul pri vseh živalih vsaj 1x/mesec. Bolhe je potrebno uničevati tudi v okolju, na voljo je veliko insekticidnih pripravkov. Na naši kliniki uporabljamo Desektin. Svetujem, da dezinsekcijo opravite na vseh površinah, kjer se živali zadržujejo, postopek ponovite čez 2-3 tedne.
LP

New Report

Close