bolečine v trtici
Sem v začetku 20.tedna. Že en teden me ful boli trtica. Včeraj sem klicala ginekologinjo, ki je prišla z dopusta, in ji povedala za svojo težavo. Rekla je, da mi nima kaj pomagati, da naj vzamem kak Lekadol, naj počivam in ostanem doma na bolovanju, drug teden pa naj se pridem pokazat.
Ali je že katera imela podobne težave? To je grozno, ne morem ne sedeti, ne ležati najraje hodim a postanem hitro utrujena.
Prosim za vaše izkušnje.
Zelo sem zaskrbljena, kako bom če bo to trajalo do konca nosečnosti in se bo še stopnjevalo.
Naj povem še da v prvi nosečnosti nisem imela nobenih problemov, delala sem do 7,5 meseca.
Hvala za vaše odgovore.
tudi jaz imam podobne težave, poleg predela trtice me boli še križ in v predelu desne ledvice. prav tako moram počivati, g mi je svetovala naj telovadim, plavam…
teh težav v nosečnosti sploh nisem imela, pri porodu pa mi je počila trtica, tako da vem, kaj pomenijo te bolečine, ki bodo še trajale in trajale – sedaj je tri mesece po porodu. Narediti ne moreš nič – meni je sicer ortoped predpisal elektrostimulacijo v predel trtice, vendar ne vem, če je to v nosečnosti sploh dovoljeno. Morda bi pomagala kakšna manualna medicina …. Sicer pa – za sedet si kupte šlauf oziroma povštrček, ki ima na sredi luknjo (navadni šlaufi zelo hitr spustijo), ležte pa na boku, pa še takrat boli. Jaz tudi na hrbtu nekaj časa po porodu nisem mogla ležat.
Najbolj me pa skrbi, da te bolečine ne bodo popustile, da ne omenjam 8-urno sedečo službo!
Nisem ravno v tolažbo, ampak upajte, da bodo po porodu te težave minile …
Točno iste bolečine imam tudi jaz, ker imam sicer težave z ledvicami in urološkim traktom, sem šla vsakič (že enih 5 x) dat urin, pa je vse bp. Seka pa ko vrag, d avcasih kar zavpijem. Pa bolj ko pocivam slabse je, bolj ko migam, prej mine.
Tudi jaz sem šele v drugi nosečnosti lahko občutila kakšne izgledajo te peklenske bolečine. Tako kot pravi Skrbna, so bile najhujše, če sem ležala, sedela, stala na mestu in manjše, če sem migala. Popustile pa niso do konca nosečnosti oz. šele par mesecev po porodu. Ko sem pol leta po porodu začela hoditi na aerobiko, sem jih spet “fasala”. Ponavadi sem se naslednji dan po aerobiki komaj lahko premikala. Isto se mi je dogajalo po večurni hoji.
Sedaj po 2,5 letih lahko rečem, da so te bolečine dokončno izginile. Vsaj upam.
meni je rekla zdravnica, da zaradi otrokove lege
jaz sem imela te težave, samo jih imam tudi kadar imam menstruacijo. praktično je to bil med drugim prvi znak nosečnosti, poleg vsega ostalega. bolečina je bila do poroda, ampak se je navadiš.
kaj je razlog pri tebi ne vem, sama imam v križ obrnjen uterus.
do sedaj sem bila noseča 4x, le enkrat sem uspešno donosila, pa se je bolečina vedno pojavljala, skoraj od prvega tedna.
tudi jaz sem imela te tezave. bolelo me je tako, da nisem ne sedela ne lezala – sem imela obcutek, da sem prva nosecnica, ki je ves cas na nogah, ker drugega pac ne more. zdaravniki in fizioterapevti niso vedeli, kaj naj bi to bilo. edino ena zdravnica mi je rekla, da se medenica siri in je trtica “obvisela” v zraku. in da se lahko zgodi, da pri porodu poci (in potem mi je razlozila, da to pomeni, da poci tako, kot ce poskusas pokati s prsti in ne, da ti poci kost!).
no, v tolazbo lahko povem, da je ta bolecina minila. zdaj me le obcasno boli, pa se to niti priblizno ne tako, kot je bolelo prej.
ko je bilo res hudo sem si pomagala s tem, da sem sedela na obrocu za plavanje (tistem za otroke…)
lp