Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Bolečine v trebuhu

Bolečine v trebuhu

Jaz sem na sredini sedmega tedna in imam že nekaj dni bolečine v spodnjem delu trebuha. Pa saj ni panike, se da malo potrpet, glede na to, da ni nobenega krvavega izcedka, sem seveda optimist in bolečine povezujem z raztegovanjem maternice. Zanima pa me, če je še katera doživljala kaj podobnega.

Sicer se pa dobro nosite in ne pozabite nase.

M 7t

seveda… vsi smo šli čez to – več ali manj, pa se pri meni bolečine pojavljajo tudi še sedaj v 23t – menda da ni panike dokler so bolečine znosne in če se ob počitku umirijo…
lp

seveda. Ni razloga za paniko, sploh če ne krvaviš. mene je bolelo od samega začetka pa do danes (17. teden). smo pač nekatere malo boljobčutljive kot druge. Ginekologu pa le omeni zadevo.

baje je to od tega, da se otrocicek naseljuje na tvojo maternico, pa ce pomislim, je to spikanje tam spodaj res temu podobno. Kar brez panike.
Lp

Ja, sama sem to doživljala od približno drugega pa do osmega tedna, potem je tega dosti manj. Ne skrbi, vse je OK

Mene še vedno špika, mal na desni strani mal pa na levi, izmenično. Po moje je to čisto normalno, saj veš da se nekaj dogaja.

lp

Ženskice hvala, saj meni tudi občutek pravi, da je vse tako, kot naj bi bilo, samo možek je mal paničen, potem pa kar naprej sprašuje, če me spet kaj boli.

Je pa res fajn slišat še kakšno izkušnjo.

Jaz sem jih imela od 4. tedna pa do 12. tedna. Gre za špikanje, pa tudi kakšen kratek krč te zategne. Ni panike, dokler ne krvaviš, to je normalno zaradi raztezanja maternice.

To, kar so napisale druge je čisto res. Pomisli pa tudi na mehur! Ali piješ dovolj tekočine? Jaz sem v šestem tednu. Vsakič ko me začne malo špikat in ko je v spodnjem delu trebuha čuden neprijeten občutek, ugotovim da sem premalo pila. Potem se nalijem z litrom in pol ali še več vode in mi je do sedaj še vedno odleglo. Ja pa res da sem imela tudi pri prvih dveh otrocih stalno težave z mehurjem v nosečnosti, zato sem najprej pomislila na to.
Drugače pa tudi tu in tam čutim kakšen krček maternice, ampak je to čisto druga vrste bolečina.
Srečno!

Dokler te boli le trebuh, je vse ok, če pa te istočasno še boli križ, pa moraš počivat. Mene je trebuh tako bolel po cele dneve, da bi kar jokala, sem bila od fizičnih bolečin kar psihično utrujena (komaj sem dihala), pa je baje vse v mejah normale. Ko pa me je začel hudo boleti še križ, se mi je zdelo, da sem na porodu cel dan. To pa niso bili heci in sem šla kar hitro počivat, pa je bilo bolje.

Hvala še enkrat, ko tole berem, mi ni nič takorekoč- :-))

Pijem, hodim na WC, mehur me ne boli, ker poznam maternico še iz časov menstruacije. In sem zadovoljna, ker vem, da nekaj dogaja. Pa mislim, da same dobre stvari. Pridne bodte!

Sem v 25 tednu in prvič noseča pa me v levem predelu med dojko in trebuhom rebra bolijo na čase tudi trebuh že 10 dni krvavim ne vendar v kakšnih določenih pregibih me zelo zaboli ali je katera imela že podobn primer Da me dec ne pele zaradi tega v dežurno če ni potrebno.

še 2 dni mi manjka do izostanka menstruacije (naj povem, da na otročku delava že pol leta, vmes sem imela ss – bilo naj bi slepo jajce, sčistila sem se sama), sedaj teve dni pa imam enake simptome kpot pri prejšnji neuspešni nosečnosti:otekle dojke, apatit po zaželjeni hrani in upor drigim jedem, veliko sem na stranišču, sem tudi zaprta in napihnjena. najbolj me bolijio bolečine v trebuhu – kot da bi bila menstruacija, vendar hujše…zanima me ali je katera izmed vas imela kljub tem bolečinam uspešno nosečnost ali so se vse slabo končale. z možom si resnično želiva, da bi sedaj ugledala + ki naj bi nama čez 8 mesecev dal najinega prvega otročka. bolečine pa niso stalne, se pa pojavljajo že 2 dni, izgledajo kot močno špikanje, predvsem na desni strani, kjer je sicer tudi potekala ovulacija.
najlepša hvala za vaše nasvete in mnenja

Kako pa veš, kje je potekala ovulacija? Pošlji Pušenjaku, bo dobil takoj pikice…:) Nekatere pa ste res smešne….

obupana77

Najbolje, da počakaš do izostanka menstruacije, narediš test, prej pa raje ne ugotavljaj, kaj pomenijo znaki…Drugače ti pa lahko povem, da pri moji nosečnosti skoraj ni bilo dneva, da me ne bi bolel trebuh…Prve tri mesece ogromno krčev, potem se je malo umirilo, ampak nekako me spremlja bolečina v trebuhu že ves čas, sem pa že v 36.tednu…Srečno !

piki3ca

Zakaj pa ne bi vedela, kje je potekala ovulacija ? Jaz sem ovulacije dobro čutila kot močno špikajočo bolečino in vsak mesec na drugi strani, enkrat na levi drugič na desni. Predno sem zanosila, mi je ginekolog tudi na UZ pokazal, kako se vidi na kateri strani je bila ovulacija.

Zivjo jaz sem 2 mesca po porodu in mam zdaj bolecine oz.spikanje v spodnjem delu trebuha in v desnem delu trebuha spika.me kot da me na blato ampak ni.p

Zivjo jaz sem 2 mesca po porodu in mam zdaj bolecine oz.spikanje v spodnjem delu trebuha in v desnem delu trebuha spika.me kot da me na blato ampak ni.p

New Report

Close