Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečine v kosteh

bolečine v kosteh

Pozdravljeni!

Zanima me ali vlaga vpliva kaj na kosti?

Živimo v vlažnem stanovnju zato me to tudi zanima. Smo petčlanska družina in ko se zjutaj zbudimo nas vse boli, dokler se ne razmigamo potem je malo bolje. Mene npr.bolijo podpalti zjutraj k stopim na nogo je kr hudo, pa kolk,vratna vretenca, hrbtenica, ramena, skratka vse. Čutim vsako kost posebej. Od česa bi to lahko bilo? Je to od vlage? Partner pa dela v prostoru kjer ne kurijo in po tleh je tud zelo mrzlo, jamra da ga bolijo podplati je možno da zaradi tega ker so tla mrzla (ploščice) da nas zaradi tega boli vse?

Hvala za odgovor!!

Spoštovani!

Vlaga nima neposrednega vpliva na kosti.

Jutranje bolečine bi bile lahko posledica nudobnega ležišča, ali hladu, ki slabo vpliva na mišice, ki so zaradi tega pokrčene, namesto da bi bile sproščene.

Pri partnerju je problem hlad in bi moral poskrbeti vsaj za obutev, ki bolje izolira telo od podlage.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Priročnik Diagnostične preiskave za vsakdanjo uporabo z navodili za bolnike [www.drmed.org]

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Se pravi da ga podplati bolijo zaradi mrzlih tal?

Od česa še bolijo podplati?

Poleti nas tako ne boli oz. nas ne boli kot pozimi ko je mrzlo.

Spoštovani!

Kakšne zansteven razlage za to nimam, a gre za zoženje žil, manjši pretok krvi in podoben pojav, kot bi imeli zamašene žile – nezadostno prekrvavitev sotpala, kar predvsem v mišicah povzroči bolečine.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Priročnik Diagnostične preiskave za vsakdanjo uporabo z navodili za bolnike [www.drmed.org]

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close