Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina BOLEČINA V VRATU

BOLEČINA V VRATU

Lepo pozdravljeni!

Stara sem 28 let. Že 14 dni imam bolečine v vratu! Najprej sem imela občutek utrujenosti in napetosti v zadnem predelu vratu. Po enem tednu sem se odločila, da grem dežurnemu zdravniku, ker sem imela občutek, da sem bom zadušila. Vrat sem imela napet, bolečine so bile pekoče. Vrat sem lahko premikala levo in desno. Pekoča bolečina je bila v mirovanju.
Zdravnik mi je dal tableto za sprostitev mišic, ki mi je pomagala.Predpisal mi je kapsule Celebrex 1X dan. Rekel je, da gre za vnetje, ki bo izginalo v 5 dneh.
Kapsule nisem začela jemati takoj, ker sem bila skeptična. Pred 2 mesecama sem prebolela Mišjo mrzlico, res je da dialize nisem potrebovala, ampak nisem vedela, kako bo vplivalo na ledvice.
Zdaj že 3 dni jemljem Celebrex, pa ni boljše.
Še vedno čutim napetost in utrujenost v vratu. Pekoča boleča bolečina je še vedno prisotna, ki gre včasih tudi nižje od rame vse do lopatice. Vrat me na otip ne boli! Bolečina je prisotna v mirovanju.
Moram povedati da gorsko kolesarim, in da grem ob vsakem vremenu. Zadnje čase je bilo kar vetrovno. Sem si prehladila kakšen živec oz. me je napihalo ali kaj? To se mi je prvič zgodilo, čeprav kolesarim že 3 leta. Pazim tudi, ko se prepotim,da se takoj preoblečem še posebaj pri spustu.
Bi res lahko bilo vnetje?Vročine nimam, bezgavk nimam vnetih, niti grla, ušes. Glava me ne boli.
Zdaj že 3 dni ne kolesarim, zadnji predel vratu si mažem z Voltarenom, nosim šal, da mi je toplo okoli predela. Moram biti zaskrbljena? Kdaj bi lahko vnetje izginalo? So to simptomi multipla skleroze? Moj oče jo namreč ima.
Hvala lp

Spoštovani!

Po moje gre za vnete mišice. Miniti bi moralo nekako v treh tednih. Če omenjena zdravila ne pomagajo, poskusite z drugimi, da boste lažje prenašali. Minilo pa bo samo od sebe. To nič ne kaže na MS.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Lep pozdrav!

Mogoče malo čudno vprašanje -mišična bolečina je potem povezana z mišičnim vnetjem?

Pred nekaj dnevi sem šla na masažo, ki mi je zelo pomagala. Imela sem kar nekaj vozlov in napet hrbet. Napetost v vratu je manjša, prav tako pa pekoča bolečina. Nehala sem jemati kapsule Celebrex.
Ne kolesarim že več kot 10 dni, tako da ne obremenjujem vrata in hrbtenice.

Mislite, da bi lahko imela zaradi napačne drže na kolesu mišično vnetje. Nekje sem brala, da bi lahko imela Sindrom ponavljajočih gibov? Sprašujem vas, da bi lahko naredila tudi kaj v tej smeri, ker mi kolesarjenje veliko pomeni.

Hvala,lp

Spoštovani!

Do težav je zelo verjetno prišlo s spletom okoliščin. Nekaj več napenjanja, pregretje, valžnost ob potenju, in hlajenje zaradi pihljanja vetra. To povzroči vnetje mišic, ki mine samo od sebe. Masaža pomaga z boljšo prekrvavitvijo in odstranjevanjem kemičnih snovi, ki so v tem delu tkvia zaradi vnetja.

Po moje vam ni potrebno bistveno spreminjati življenjskega sloga. Poskrbite le, da mišice (vratu) ne bodo nikoli pretirano na hladnem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

En lep pozdrav!

Naj vam povem, da se mi stanje precej izboljšalo. Ponovno sem zavrtela pedala. Delam redno vaje za hrbtenico. Raztegujem vratne mišice. Počutim se odlično.

Za vse tiste, ki redno kolesarite-rekreativno ali drugače, obstaja tudi KOLESARSKA JOGA! Izvaja se pred kolsearjenjem. Na ta način pripravimo telo za kolesarjenje!

Gospod Kersnik hvala še enkrat za vaše mnenje!
Lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Tudi jaz sem imela pred kratkim enake probleme, glede bolečin v vratu. Gorsko ne kolesarim, ampak cestno.
Opazila pa sem, da imam pri ušesi malo povečane bezgavke, ki me na otip malo zabolijo.
Grlo me ne boli, tudi ušesa ne. Imam pa včasih občutek, da bi imela tujek v grlo oz. kot da bi me nekaj stiskalo v predelu grla. Občutek je takšen kot da bi nosila ves dan puli do vratu.

Bi morala biti zaskrbljena? Ali je to še povezano od bolečin v vratnem predelu? To se mi dogaja že mesec in pol.

Hvala za vaš odgovor! Lidija

Spoštovani!

Če gre za grah velike bezgavke, potem so verjetno vnetnega vzroka in se bodo počasi zmanjšale in ne bodo več boleče. Če so velike in ne bodo izginile, se oglasite pri zdravniku, da vidi, kako naprej. Za povečane bezgavke je včasih dovolj že malo bolj potegniti z glavnikom, ali neopazna infekcija zgornjih dihal.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lep pozdrav ponovno!

Naj vam povem, da sem šla osebni zdravnici glede bezgavk!
Malo me je otipala, pregledala grlo… ind.
Z grlom je vse ok. Bezgavke pa imam malo povečane. Povedala sem ji, da imam včasih občutek, da me nekaj stiska v grlo oz. kot da me kdo drži za vrat. Občutek je takšen, kot da bi nosila puli ves dan.
Omenila sem ji, če bi lahko bila to tesnoba, kar pa je pri meni zelo težko, ker sem vedno polna energije in zelo pozitivna oseba. To me drži pokonci! To sva izključile!
Zdravnica tudi ve, da zelo rada kolesarim in, da pri meni ni omejitev glede temperatur, tudi če je minus.
Bi lahko bil to problem pri meni, da bi bilo to vse skupaj nekako povezano z grlom in bezgavkami?
Rekla mi je, da naj kolesarjenje prekinem nekje od novemra do marca.
Nadaljne napotnice mi ni dala. Res pa je, da sem bila pred kratkim pri dermatologinji,kjer me je čakal laboratorijski izvid. Dermatologinji sem omenila, če se vidi na podlagi laboratorijskih izvidov, če imam kakšno vnetje.Rekla je, da ne vidi, da bi imela kakšno vnetje in, da je z mano vse ok.
Moje mnenje je, če imam povečane bezgavke, potem se nekaj dogaja v mojem telesu!

Kaj pa zdaj? Nazaj svoji zdravnici? Kaj mislite vi? Grlo me ne boli, ne kašljam, nimam vročine, ušesa me ne bolijo! Moti me, da imam povečane bezgavke. Povedala bi še, da sem sama tudi opazila, če dolgo govorim ali pa da spijem mrzlo pijačo, me začne počasi boleti grlo.

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem in lep dan še naprej!

Spoštovani!

Po vsem povedanem… Če se bezgavke ne povečujejo in niso velike za oreh, zaenkrat ni potreben noben ukrep, sicer bi bila naslednja poteza igelna punkcija ene od teh bezgavk za potrditev tega, da gre za vnetno spremenjene.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani,

tudi jaz imam že od 23.11. bolečino v vratu. Od začetka je bila neznosna, saj me je zaradi tega bolela še glava, ki me resnično redkokdaj, tako da sem najprej vzela Lekadol. Dva sem vzela tisti petek, pa je malce ublažilo glavobol, vendar le za kakšne 2-3 ure. V soboto sem imela še hujši glavobol, s katerim sem se že zbudila. Takrat sem vzela, po tem ko sem se najedla, Nalgesin (550 mg), v celem dnevu 2, in je le malce ublažilo glavobol … V vratu me je še vedno bolelo, pomagala sem si z gelom, ki sem ga pomočila v vrelo vodo in nato dala na vrat. S tem sem zaspala, vendar še ni prenehala bolečina. V ned. je bilo znosno, vendar še vedno z bolečino v vratu. Glavobol je bil rahel. Enako v pon. in torek. V sredo skoraj več nič.
V četrtek pa ponovno močan glavobol. Tako da sem šla k zdravniku. Grlo me je malce bolelo že pred 23. 11., vendar mi zdravnica ni videla oteklih bezgavk. Dobila sem tablete Brofen (ibuprofen?) (mislim da 450 mg), vendar nisem vzela nobene, saj mi je glavobol ponehal. In čez vikend je bilo v redu kar se tiče glavobola.
Vrat me pa še vedno boli. Kot da bi se bolečina na zadnjem delu vrata razširila v spodnji del glave – tam me boli neznosno, če se primem. Ampak ker me vsaj glava ne boli, ne jemljem tablet. Bolečina v vratu pa upam, da bo čim prej minila. Bom morala še dolgo to prenašati? Mislite je vnet živec ali je to mišica? Masiranje mi ne paše, saj me začne še bolj boleti.

Kaj predlagate, kako naj si omilim bolečino v vratu in kako dolgo lahko traja?

Prosim za odg. in vas lepo pozdravljam.
Lep pozdrav,
J.

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem prebolela okužbo dihal in se zdravila z antibiotiki (Zinnat), sedaj pa me bolijo bezgavke cca. 3 dni. Bolečina je zelo zoprna in kljub jemanju Lekadola vztraja. Drugače ne smrkam, malo kašljam … Ne gre za mandeljne, ampak za bezgavke, ki so blizu glasilkam. Zelo me boli. Bila sem pri zdravnici, ki na ni otipala povečanih bezgavk in je rekla, da gre verjetno za virozo, zato nisem dobila antibiotikov. Nobenih drugih preiskav ni naredila.

Zanima me, kdaj naj bi bolečina izginila – kolko je še “normalen” rok, ker je res neznosno.

LP! Hvala za odgovor.

Mojca

Spoštovani!

Oprostite za pozen odgovor.

Doselj bi moralo biti stanje že v redu. Sicer lahko pčakate še nekaj tednov, in če v treh mesecih bezgavke ne bodo v redu, se oglasite pri zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close