Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečina v rebrih

bolečina v rebrih

Pozdravljeni!

Pisala sem Vam že zaradi prehlada in kašlja, ki se vleče že tri tedne. Sedaj pa me je začelo na desni strani boleti v rebrih, in sicer spredaj zadaj in ob strani. Ko vdihnem, se zasmejem, ležim, se čudno premaknem me boli, predvsem pa ko zakašljam, takrat res fajn boli. Boli tudi na dotik, kot da bi šlo za udarec. Danes sem sicer bila pri zdravnici in mi je dala nalgesin za lajšanje bolečin, ni pa vedela kaj bi to bilo. Dala me je le na preiskave v laboratorij, takod a jutri se bo videlo kak je kaj s krvjo. Malo me skrbi, da bi to bila huda pljučnica. Vročine sicer nimam pa tudi nasploh se počutim vredu, le ta bolečina in malo kašljanje. Lepo Vas prosim za odgovor.

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Brez rentgenskega slikanja ni mogoče povsem zanesljvio reči, da nimate pljučnice, čeprav je ob splošnem dobrem počutju ta le malo verjetna.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Sem bila pri zdravniku in so me slikali.Vse je bilo brez problema. Strah me je le, daimam vnetje rebrne mrene, ker ne vem zakaj me boli. Bolečina je manjša, le danes ko sem zakašljala se mi je zazdelo kot da bi nekaj zaskočilo not in me zdaj spet boli.

lp

Spoštovani!

Vnetje rebrne mrene imate v prenesenem smislu, pri čemer mislimo na vnetje mišic in drugih struktur prsnega koša, medtem ko bi ob pravem vnetju rebrne mrene našli pri slikanju izliv nad pljuči.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za odgovor. Boli me še samo malo, skoraj nič več, razn ob naprezanju. Je pa res, da bolečina traja že malo več kot tri tedne. Upam, da čimprej mine.

Lp

Spoštovani!

Opravičujem se zaradi zamude pri odgovorih.

Je že kaj bolje?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

V drugi polovici novembra bo izšla zbirka treh priročnik z navodili za bolnike http://www.drmed.org/index.php?k=4&n=551.

New Report

Close