Najdi forum

Bolečina v pregibu kolena

Pozdravljeni,

pišem Vam zaradi bolečine v pregibu kolena (zadnja stran). Bolečina je prisotna 2 dni, pojavila se je nenadoma. Lansko leto (maj) sem imela na tem kolenu rekonstrukcijo sprednje križne vezi (poškodba pri košarki).
Boli me ves čas (ko stopim se bolečina ne poveča), nogo tudi težje pokrčim in iztegnim. Na dotik me ne boli. Nekaj dni nazaj sem prvič po operaciji plavala prsno, je morda to vzrok? Med samim plavanjem me koleno ni bolelo.
Pri poškodbi sem si poškodovala tudi notranjo medialno vez in meniskus. Koleno me večkrat boli – predel med medialno notranjo vezjo in pogačico – največkrat po teku. Ravno zaradi teh bolečin se poskušam izogibati teku, sicer pa veliko kolesarim. Je to običajno? Od poškodbe je že več kot 2 leti, veliko sem hodila na fizioterapijo in imam okrepljene stegenske mišice. Ortoped je pri zadnjem pregledu (december) rekel, da je vse vredu. Stara sem 19 let.

Za pomoč se Vam že vnaprej zahvaljujem.

Špela

Glede na opis, je vzrok bolečine najverjetneje v notranjem meniskusu in/ali sklepnem hrustancu notranjega dela kolena.

Priporočam opraviti slikanje kolena z magnetno resonanco in nato pregled s posnetki le-te.

Dokler se vzrok za bolečine ne odkrije, odsvetujem vse dejavnosti, ki bolečino sprožajo. Z njimi si namreč povzročate škodo!

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b]info@arthron.si[/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni!
Sem športnica, pred nekaj meseci sem občutila bolečino na zadnji strani levega kolena. Na otip ni bilo nikakršnih sprememb, le vsake toliko me je malo zapeklo in v notranjosti sem čutila kluvajočo bolečino. Potem je to za nekaj časa izginilo in nisem več posvečala posebne pozornosti. Pred kratkim pa me je spet začelo boleti. Naj povem da je bolečina prisotna ko sedim s pokrčeno nogo in ko hočem vstati približno minuto ali dve ne morem stegniti noge. Potem je spet vse normalno. Danes pri teku mi je bolečina povzročala kar precejšnje nevšečnosti, ponavadi pa me ne moti ko imam ogrete mišice. Bila sem na fizioterapiji za hrbet, za koleno pa še nisem bila na preiskavah. Sem bolj žilav tip in dokler zares ne boli, ne povem. Ne želim obremenjevati staršev in drugih okrog sebe. Nočem, da jih skrbi. Ko pa želim povedati končno kaj me boli, me takrat mine bolečina. Kaj bi to lahko bilo in kaj mi svetujete? Magnetno resonanco?

Vesela bom odgovora!
Špela, 17 let

Zelo verjetno gre za okvaro ali poškodbo meniskusa.

Najprej priporočam pregled in nato odločitev o vrsti slikanja.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b]info@arthron.si[/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Hvala za odgovor!

Kako pa poteka zdravljenje?

LP.

Najprej je potrebno točno ugotoviti, za kaj gre (pregled in zelo verjetno tudi slikanje z magnetno resonanco). Zdravljenje je lahko neoperativno (fizioterapija) in/ali operativno (artroskopska operacija).

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

New Report

Close