Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolecina v nogi, padajoce stopalo

Bolecina v nogi, padajoce stopalo

Pozdravljeni

Novembra 2025 sem bila operirana hernijo disci L5-S1, bolecine so bile iz kriza v nogo, stanje po operaciji je slabse kot je bilo. Aprila se je pojavilo nezmoznost skrciti 4.in 5.prst leve noge in prsta sta povesena. Na novo po pregledu ortopeda rahlo popusca levo stopalo. Recidiv hernije ali kaksne tezave s hrbtenico so izkljucene po pregledu MR kriza, ortoped je povedal, da sumi boreliozo, ki mi je sla na zivcevje in sklepe. In pa nevropatsko bolecino. Imam mravlincenje leve noge in leve roke. Tudi bolecine v vratu in proti lopatki levo. Obcasno odrevenelost, med hojo noga kleca in se spotaknem, hodim s palicami. Imam tudi kalcinacije v kolku, obcasno me uscipne v zadnjici in krizu. Ortoped je svetoval Lyrico ali blokado. Odsla bom tudi na test za boreliozo. Zanima me ali lahko pride zaradi borelioze do tezav s prsti na nogi in padajoce stopalo. Glede na to, da  je hrbtenica izkljucena. In ali imate kaksno idejo kaj bi se lahko bilo, ce bo borelioza negativna? Opravila sem tudi ze 43fizioterapij po katerih stanje ni boljse. Stanje z nogo se slabsa iz meseca v mesec.

Hvala za odgovore.

Pozdravljena, med tezavami se mi za padajoce stopalo ne zdi prav verjetno, da bi slo za boreliozo, prav tako ne, da ga bi popravila fizioterapija, prv tako ne lyrica (ki zdravi nevopatako bolecino, ne pa oslabelih misic)  Tu je treba izkljuciti, da ni utesnjen periferni zivec (pa da ne sedite s prekricanimi nogami ipd, za ostale tezave b ze bilo smiselno preveriti odborelije pa do morebitnega brazgotinjenj na mestu operacije tiste hernije

lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close