Bolečina v levem sencu
Pozdravljeni
Že tretji dan me spremlja huda bolečina v samo levem sencu. Bolečina se malo razširi na levo oko in zadaj po zatilu (tudi samo po levi). Takšne bolečine ali glavobola res še nisem imela. Imam občutek kot da imam otopelo levos tran obraza in oko…na čase morda na levo oko slabše vidim. Stara sem 33 let. Kaj bi to lahko bilo? Je čas za zdravnika? Hvala
Spoštovani!
Če so senca boleča tudi na otip, bi lahko šlo za revamtično bolezen vnetja senčnične arterije. Sicer pa lahk otudi za nevralgijo veje trovejnega živca, ali vnetje mišic in drugih tkiv tega dela glave. Kako pa kaj pomagajo zdravila?
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spoštovani.
Hvala za odgovor. Senca niso pretirano občutljiva. Malo boli. Vzamem analgin in nekoliko pomaga, ne pa popolnoma. SEdaj so se pojavile še druge težave in morda bi res morala k zdravniku.
V petek in včeraj sem naenkrat opazila čudno svetlobo v očeh. Potem se je začelo ožati vidno polje (predvsem na levem očesu, na desnem manj), nekaj se je kot svetlikalo…potem pa na levo oko nisem nič skoraj videla, zelo ozko. V petek se je po tem pojavil glavobol desno zgoraj na omejeni površili ki je segal za ušeso in oko na desni. Včeraj pa se je sprva pojavila bolečina v glavi potm to svetlikanje in ožanje vidnega polja…na levo oko nisem videla nekaj min…potem pa glavobol po desni…danes je že malo bolje…ampak še kar boli…ali v levi ali desni senci ali na desni strani glave zgoraj ob strani…
Malo me je strah da me ni kap??? Ampak moja zdravnica je na dopustu…bi morala k zdravniku? Kaj pa vi menite? Hvala vam.
Spoštovani!
Opisujete auro pred napadom migrene in migrenski glavobol. Po treh takih napadih, je diagnoza praktično potrjena. Pri zdravniku si priskrbite zdravila proti migreni, dotlej pa poskušajte takoj po prenehanju znaov na očeh vzeti zdravila proti bolečinam. Takih nap dov naj ne bi bilo več kot 4 mesečno, trajajo lahko od 6 ur do treh dni, med njimi pa ne sme biti nobenih težav.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spoštovani
Razumem. Toda meni se to dogaja na 2-3 dni in je že v 10 dneh preseglo kvoto 4xmesec. Tudi vmes nikoli bolečina popolnoma ne mine. Imam občutek, kot da so se mi na desni strani zadaj vneli vsi živci. Skrbi pa me to izginjanje vida. Zdi se mi prepogosto za migrene. Bolečina je zelo huda. Lahko bi narisala vrvico kako poteka po desni strani. Za ušesom,v očesu, v sencu, včasih seva nekoliko v obraz. Ko se pojavi naval prve hude bolečine ki se pojavi nato za kako minuto izveni in se zopet pojavi…šele potem sledi ožanje vidnega polja…ko se to umiri nastopi splošna bolečina po desni strani glave. Malo nenavadno za migreno. Kaj menite? Sploh ne vem kaj naj. Traja ćže 14 dni…moje zdravnice pa še od nikoder…danes sem klicala in so rekli naj vzamem tablete…ampak več kot 4 analgine 500 si ne upam vzeti…