bolečina v gležnju
Spoštovani
Hčeri je po rekreativnem teku otekel gleženj. Same poškodbe ni zaznala (spodvita noga, neroden korak ali kaj podobnega), jo je pa med tekom začel postopoma boleti gleženj, zato je s tekom prekinila. Oteklino je doma hladila z ledom in oteklina se je je precej zmanjšala.
Od takrat je minil en teden, gleženj ima minimalno zatečen ob zunanji kosti (se mi zdi, da se ji reče maleola?), je pa ta kost zadnje dva dni zelo občutljiva na dotik. Hoja ne povzroča dodatnih bolečin, res pa da zdaj ne hodi veliko. Bolečino začuti ob premiku gležnja levo, desno.
Pri zdravniku ni bila, saj je mislila, da gre za lažji zvin in da bo vsak dan bolje. Svetujete pregled pri zdravniku? Gre lahko za kaj drugega kot za zvin?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Ja, tisti izboklini ob straneh sta malleola. Bolečine v tem delu so lahko posledica tudi manjše poškodbe, zvina, ali majhnih ponavljajočih se (pre)obremenitev s tem vnetja. Vez ki drži sklep v tem predelu ni obremenjena pri hoji po ravnem, zato ob tem ne boli. Hlajenje je ok, morebitne druge vzroke pa lahko pokaže le pregled, zato ga vsekakor predlagam, če se težava ne izboljšuje “po pričakovanjih”
Lep pozdrav
jst sm se pa pred treningom nogometa odlocu da bom 1 uro delu raztegovalne vaje. in res sm jih delu. ko sem sou na trening so me misice na nogah zelo bolele ampak sem useeno zdrzu eno uro in pou.
ko sm prsu domou sem biu zelo utrujen in sm se na hitr stusiru ter sou spat. zjutrej ko sm stopu na noge sem kar naenkrat padel. spet sm se pobral in probu malo shodit, ampak nism mogu, ker so me zelo boleli gleznji
zdaj je minilo ze 3 dni in me se vedno bolijo gleznji go hodim in ko jih premikam levo ter desno
prosim vas kksn nasvet za vaje (za gleznje)
in zakaj me tako bolijo?
Hvaala 🙂