Bolečina v desnem jajčniku
Pozdravljeni,
pred približno 3 tedni me je prvič zabolelo v predelu jajčnikov, desna stran. Bolečina je bila prisotna predvsem pri hoji, premikanju. Bolečina se je pričela širiti tudi proti kolenu, predvsem je bolelo pri raztegu noge (zadnji del kolena). Bolečina je potem po kakšnem tednu malenkost ispuhtela, oz je zabolelo res samo ob določenem premiku. Včeraj pa se je močna bolečina zopet pojavila, zelo zaboli zopet ob premiku – hoja, ko vstanem. Danes sem dobila tudi menstruacijo, ki je že nasploh boleča.
Kaj bi to lahko bilo?
Hvala za vse nasvete in odgovor.
Amie89, 02.04.2025 ob 15:46
Pozdravljeni,
pred približno 3 tedni me je prvič zabolelo v predelu jajčnikov, desna stran. Bolečina je bila prisotna predvsem pri hoji, premikanju. Bolečina se je pričela širiti tudi proti kolenu, predvsem je bolelo pri raztegu noge (zadnji del kolena). Bolečina je potem po kakšnem tednu malenkost ispuhtela, oz je zabolelo res samo ob določenem premiku. Včeraj pa se je močna bolečina zopet pojavila, zelo zaboli zopet ob premiku – hoja, ko vstanem. Danes sem dobila tudi menstruacijo, ki je že nasploh boleča.
Kaj bi to lahko bilo?
Hvala za vse nasvete in odgovor.
Bolečina, ki je prisotna ob določenih gibih oz se pri gibanju poslabša in/ali širi po nogah navzdol, najpogosteje izvira iz skeletno-mišičnega sistema, pri vas verjetno iz križa oz spodnjega dela hrbtenice. Pri tem je lahko občutek enak, kot če bi bolečina prihajala iz jajčnikov. Ob menstruaciji se težave lahko poslabšajo zaradi sproščanje hormonov, nabiranja krvi v venah v medenici in prekrvavitve maternice.
Vzrok bi lahko bil tudi v jajčniku, če se je pojavila kakšna cista. Bolečine so v teh primerih bolj tope in manj odvisne od gibanja.
Svetujem zdravila proti bolečinam in fizioterapijo. Če ne bo pomagalo, pa vsekakor obisk osebnega zdravnika in tudi ginekologa.
Če imate pogosto boleče menstruacije, se o tem pogovorite z ginekologom ter poiščite rešitev, ki bo omilila boleče menstruacije.
Srečno,