Bolečina pod rebrnim lokom
Spoštovani!
Že tri dni imam konstantno prisotno bolečino pod desnim rebrnim lokom, lahko bi rekla da v predelu jeter, bolečina pa se širi proti ledvici in v pas. Gre za neke vrste špikanje, vendar s konstantno močjo.Bolečina je izrazitejša pri hoji in globokem dihanju. Če globoko vdihnem se bolečina širi v predel lopatice. V ležečem položaju, mirovanju bolečine nimam, le če močno vdihnem. prosim ,če mi lahko svetujete kaj bi to lahko bilo in ali je potrebno da obiščem zdravnika?
Lepo se zahvalujem za odgovor.
Spostovani!
Tudi jaz imam podobne tezave kot je zgoraj opisana, le da na levem predelu, kar me se posebej skrbi zaradi lege v blizini srca. To obcutim ze nekaj casa in tudi predvidevam, da je povezano z tesnobo. Kaj pravite vi?
Imam pa se eno vprasanje. Kako se da izmerit oz.preverit, da nimam v telesu (nisem povsem prepricana kje tocno se nabira) prevec kalcija? Kaksni bi lahko bili simptomi?
hvala ze vnaprej za odgovor, lep ppozdrav!
Spoštovani!
Stalno bolečino pod levim rebrnim lokom težko pripišem kakšni jasnejje opredlejeni bolezni. Mogoče tesnoba, mogoče prebava…
to bi bil problem samo pri motnjah v delovanju določenih želz, kar je izredno in izjemno redko in bi iemli kosti kot kamen. Pri ženskah je večji problem premalo kalcija. Koncetracijo v kriv pa vam lahko izmerijo v vsakem laboratoriju.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni!
Bolečina, ki sem jo opisala zgoraj, še vedno ni minila, v bistvu opažam, da zadnjih nekaj dni je kar močno prisotna. Nahaja pa se bolj v zadnjem delu (takoj za pasom vendar višje na hrbtnem predelu), tik pod rebri.V bistvu je obcutek kot krčenje mišice.Mislim, da ni zaradi tesnobe. Poskušam ugotoviti ali je kako povezano s prehranjevanjem, pa ne najdem povezave. Kateri organi se nahajajo v tem predelu? Kaj bi to lahko bilo?
Hvala vnaprej za odgovor, lp.