Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečina na desni strani glave

bolečina na desni strani glave

lepo pozdravljeni
obračam se na vas, preden grem kam.
zadnje čase sem imela kar nekaj težav z zdravjem
nazadnje sem bila pri zdravniku pred dvema mesecema, saj se počutim zelo utrujena. vedno (kakih 6 mesecv) me tu in tam boli glava, ne konstantno, zdaj pa en mesec že konstantno.
bolečina je topa, ne “štiha” in je samo na desni strani glave. začne se za ušesom, tudi uhelj kdaj pa kdaj na otip boli, bolečino kot nek pritisk čutim tudi za desnim očesom. malo sem nemirna, ker to že en mesec traja vsak dan. bolečino se da zdržati tudi brez tablet, le da sem sitna, ker ne vem, kaj je narobe. zgornji modrostni zob mi tukaj še ni izrastel, prav tako ne spodnji, zato nisem delala veliko panike, sem pač mislila da je to od tega, da se zoba pripravljata na to, da bosta zrastla.
sedaj pa me je vedno bolj strah, da bi bil kak tumor. najbolj mi je nadležna “bolečina”, oz. tiščanje, pritisk za očesom in nasplošno v desni polovici glave. pa tudi na dotik, ko se s prstom peljem po čelu ali lobanji (samo desna stran!!) je neprijetno, nekak bolečina. ne spomnim se, da bi me napihalo.
čez slab mesec imam pregled krvi pri zdravniku. a naj ji tudi to omenim? se mi zdi, da samo še jamram pri zdravniku, pa sem stara šele 23 let…. 🙁
kaj bi vi porekli v takem primeru? ostali zobje so v dobrem stanju, zdravi tudi bezgavke niso povečane.
za vaš odgovor se vam zahvaljujem
lep pozdrav

Spoštovani!

Jaz bi čim prej naredil sedimenatacijo, ker bi pospešena lahko kazala na temporalni arteritis, tj. revmatično bolezen, ki prizadene velike arterije na glavi. nekaj znakov namreč govori za to. Potem bi se pogovarjal dalje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Nazadnje (sredi marca) ko so mi delali krvno sliko, je bila sedimentacija 12. me pa to tišči že občasno kako leto, zadnjih 6 mesecev ja boljintenzivno, sem mislila vedno, da me desno uho boli, pa sem omenila bolečine v ušeso, pa z njum ninič narobe. zdaj pa je ubitačno, vsak dan, skoraj cel dan, tišči me v čelu (zgolj desna polovica,)za očesom, pod usešom, za ušesom, nad ušesom, desno teme…. skratka ne več samo uho ampak kar cela polovica glave…
Na internetu nisem nič lepega prebrala o tem revmatičnem obolenju glave. Kakšno je zdravljenje za to? če sploh obstaja…je zelo nevarno? od nekdaj me po malem glava boli, tako da temu nisem posvečala večje pozornosti. pa kako se lahko to pojavi pri 23 letnem človeku?
no, predled krvi imam ponovno 10.5. ali naj grem prej preveriti sedimetacijo v kak drug laboratorij? tukaj ima moja dr. dopust in samo nujne primere (akutna obolenja) sprejemajo…
najlepša hvala za vašo prijaznost 🙂
lahko noč

Spoštovani!

Tako nizka sedimentacija govori proti revmatiči bolezni. Lokalizacija in ponalvjanej hudi – neznsonih – bolečin pa kaže na migrenski tip glavobola, ali na galvobol v rojih. Slednji traja cca 15 minut do ene ure, prvi več ur. Poskusite ga še malo podrobneje opisati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

hvala za odgovor
ne, ta glavobol traja dalje kot 15 minut. ko enkrat začne, traja par dni, bolečina pa je včasih malo bolj močna, včasih manj. bolj v obliki tiščanja v glavi. nikoli pa ni tako hudo, da bi mi postalo slabo ali bi bruhala ali kaj podobnega, tudi na svetlobonisem občutljiva pretirano. včasih med dnevom za par ur poneha, pa ponovno pride. najbolj me vznemirja to, da me boli za očesom, pa če sem natančna tudi desna nosnica. pomislila sem tudi že na sinuse, zaradi bolečine/tiščanja v čelu. tudi desno oko se mi tu in tam solzi, prav tako je desna nosnica bolj vlažna kot leva, tako da si je potrebno nos obrisati….
hvala za potrpljenje pa za razlago 🙂
lep dan

Spoštovani!

Potem gre zelo verejtno za miresnki glavobol in bi se spalačlo poskusiti imigran ali sorodno zdravilo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close