boleče prsi
Pozdravljeni!
Odgovor sem iskala po starih temah, vendar točno takega problema kot je moj ta mesec nisem zasledila. prvi dan zadnje mestruacije je bil 10.12.03. Takoj po koncu menstruacije ki traja 5-6 dni imam včasih bolečine v predelu levega jajčnika in pa tudi malo izcedka ki je lepljiv in prezoren, včasih pa tudi malo rumenkast in nato bolečina mine. Nato pa imam močnejši lepljiv, prozoren izcedek okoli 14-15 dne ciklusa in pa tudi bolečine v predelu levega jajčnika vendar ne vsak mesec. Močna sluz pa je prisotna vsak mesec okoli tega dne menstrualnega ciklusa, tako da sklepam da imam takrat ovulacijo, ker menstuacija nato sledi po kakšnih 14-15 dneh.
Moj ciklus sem opisala zato, ker sem zasledila da se boleče dojke pojavljajo pred menstruacijo in pa v nosečnosti,mene pa ta mesec bolijo prsi že kakšne 3 dni in vsak dan malo bolj, vendar naj ne bi bila po mojem ciklusu pred menstruacijo, ampak naj bi imela šele ovulacijo.
Ali bi lahko šlo za kakšne rakaste tvorbe ali pa lahko bolijo tudi med ovulacijo? Prsi me bolijo malo pod bradavicami na obeh straneh in me je malo strah, ker so ravno sedaj moji mami ugotovili benigne tumorje na prsih. Stara sem 28 let.
Lep pozdrav,
Daja
Spoštovani,
razlogov za vaše bolečine v prsih je lahko več in jih ne bi poskušal naštevati. Vsekakor bolečina praviloma ni znak raka. Rak v začetnih štadijih praviloma ne boli, ko prične boleti pa je praviloma tako očiten, da ga težko spregledamo. Bolečina v prsih torej načeloma lahko pomeni vse drugo, le raka ne, le izjemoma in običajno skupaj s še drugimi znaki (tipna zatrdlina neravnega značaja in slabo ali nepremakljiva, uvlačenje prsne bradavice, zbadajoča bolečina kot bi bila v dojki igla, krvav ali gnojen iztok iz prsne bradavice ipd.)
Glede na to, da težave trajajo šele nekaj dni predlagam, da počakate še nekaj tednov in če v tem času težave ne bi minile, obiščite ginekologa. Predvidevam, da gre samo za hormonsko motnjo, ki je morebiti še podkrepljena s psihološkim vznemirjenjem zaradi težav vaše matere.
Pozdravljeni,
stara sem 21 let Februarja letos sem zatipala bulo v desni dojki in po pregledu in mamografiji so mi dejali da imam mastopatični konglomerat. Junija sem začela jemati Femoden kontracepcijske tabletke in po treh mesecih se je spet pojavila bolečina v dojki. Ta se praviloma pojavlja šele tretji teden, vendar me vseeno skrbi. Kljub zatrjevanjem, da rak dojke ne boli in opravljenimi pregledi me skrbi!?
Ali kontacepcijske tabletke stanje lahko poslabšajo?
Lep pozdrav.
Draga Urška,
KT zmanjšujejo mastopatijo in s tem številne benigne spremembe. Izraz “mastopatični konglomerat” narekuje samo redno samopregledovanje ter občasne preglede pri mamologu, predvsem po 30. letu. Če vas skrbi se obrnite še na forum “preventivni pregled dojk”, kjer vam bo ustrezno svetoval strokovnjak s tega področja.