Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Boleče noge

Boleče noge

Pozdrav!
Stara sem 39 let.
Med spanjem me bolijo noge. Prebudim se in me bolijo cele noge. Potem se obrnem in mine.
Kakšen krat se prebudim in se komaj obrnem na drugo stran, točno ne vem, kje me boli, da se ne morem skoraj obrniti.
Večkrat me boli rama, tudi nadlaket, pa se ne ukvarjam s športom. Zabol me ob določenih gibih, predvsem, ko dvignem roko v zrak, desno, levo, ob dvigovanju predmetov s tal pa ne, tudi, če so težki.
Tudi vrat me boli, prej sem lahko spala na trebuhu, vedno sem spala na trebuhu, sedaj že pet let ne morem več, ker me boli vrat. Seveda me ne boli vedno in ni hudo, da ne bi mogla ničesar početi.
Kaj bi to lahko bilo?
Noge me prej niso bolele, pričele so me po jemanju Coaxila, ko sem dobila anksioznost.
Tudi rama in roka me nista boleli. Vrat pa samo, če sem hotela spati na trebuhu, kar seveda nisem mogla.
Je mogoče, da sem dobila te bolečine zaradi Coaxila oz zaradi aksioznosti?
Zdravila neham jemati čez nekaj tednov, ampak ni rečeno, da bodo bolečine prenehale.
Kaj mi svetujete?

Spoštovana,
tisto kar vi opisujete kot prevladojuč problem z bolečinami je iztegovanje telesa kar je lahko povezano tudi z kakšnim zdravilom.Pojav takih bolečin ni ravno značilen za Coaxil vendarle tega ne moremo izključiti.Enako tudi ne moremo izključiti neustrezno telesno aktivnost kot glavni vzrok za takšne bolečine.Trenutno se zdi , da ni osnove , da bi razmišljali o kakšni sistemski bolezni denimo kakšna iz velike družine revmatskih bolezni.Pri vsem tem se naslanjam na to , da ste ste se že posvetoval z vašim osebnim zdravnikom.

Lep pozdrav,

**************************************** Mensur Salihović dr. med. spec. anesteziolog reanimatolog

spoštovani. imam hude bolečine v desni nogi, ki so včasih pri hoji ali mirovanju nevzdržne. stara sem 6o let. pred leti sem imela zvin levega gležnja in obojesgtransko imam hud haluks valgus zaradi česar sem sprenebnila hojo in verjetno bolj obremenila desno nogo. najhujše bolečine so b kolku in kolenu, sprva samo pri hoji, sedaj pa tudi v mirovanju. imam tudi parkinsonovo boklrzrn katero mi zfravijo 5 leta žal ni čisto nič izboljšanja. zanima mr kajbi bil vzrok boečin, krt ortoprd ni našel kakšnih posebnih okvar. hvala za odgovor.

Pozdrav!
Zdravil ne jemljem že dva meseca.
Noge en čas niso bolele, potem spet, sedaj štiri dni ne.
Ne vem, kaj bi bilo razlog. Tolažim se s tem, da me ne bolijo redno.
Ko sem omenila zdravnici, me ni dosti upoštevala. Po koncu jemanja tablet pa nisem še bila pri njej.

Moti me tudi premikanje oči za eno sekundo (zelo hitro, levo in desno, levo-desno), kakšen krat, večkrat na dan, ampak le, ko berem, pišem ali berem podnapise na TV, sicer ne.

Bojim se samo, da nista to znaka multiple skleroze.
Je mogoče, da sta?

Pozdravljeni,
vaše bolečine so prej v zvezi z anksioznostjo kot s katerim koli drugim dejavnikom upoštevaje tudi zdravila.Pomagala bi kakšna tehnika sproščanja ali ponoven razgovor s psihijatrom (v kolikor je psihijater bil tisti , ki vam je predpisal zdravilo).

lep pozdrav,

**************************************** Mensur Salihović dr. med. spec. anesteziolog reanimatolog

Spoštovana ,
bolečine v nogi kakšne opisujete so najpogosteje povzročene s spremembami v hrbtenici (okvara funkcije živčne korenine , medvretenčne ploščice,vretencu,malih sklepih) ali #lokalno# : v kolku,sosednjih strukturah-mišice ,kite ,v kolenu…V kolikor je Ortoped izključil spremembe v velikih sklepih preostane nekaj drugih možnosti kot so bolečine zaradi sprememb v malih sklepih hrbtenice (Fasetni sindrom) v sakroiliačnem sklepu ali samostojna trigger bolečina v eni sedalnih mišic.Vse to je lahko spodbujeno z bolečinami v spremenjenem palcu te so lahko dodatno provocirane z neustrezno obutvijo.Vsekakor bi pomagal pregled v Ambulanti za zdravljenje bolečine. Zdravljenje trigger bolečine je včasih zelo uspešno že z trigger infiltracijo včasih pa je potrebno opraviti fasetno blokado oziroma radiofrekvenčno terapijo.

Lep pozdrav,

New Report

Close