Najdi forum

Boleče dojke

Spoštovani!

Zadnje leto dni me pogosto bolijo dojke. Lahko bi rekla, da skoraj vsak dan.
Posebno boleča je leva dojka in to ne glede na to če nosim nedrček ali ne. Zdi se mi, da je bolje, če ga ne nosim. V dojkah bulic ne tipljem, ampak samo nekakšne vozliče oz neravne površine. Z ozirom na dolgo čakalno dobo pri ginekologu, s pregledom kar odlašam. Sem pa bila v lanskem letu.

Draga Lena,

žal niste napisali koliko ste stari. na veliko odločitev zdravnikov pa vpliva starost, ker je to eden od pomembnih vplivov na tveganje. Kakorkoli, praviloma rak ne boli, dokler ni skoraj povsem jasno, da gre za raka že na zunaj. Verjetno imate hormonske motnje ali pa enostavno “mastodinijo” takoimenovane boleče dojke. Običajno bolj bolijo po ovulacijido menstruacije, ni pa nujno. Pojav ni povsem pojasnjen, pomagajo pa zelo različne stvari od prilagoditve prehrane do jemanja oralne kontracepcije in sredstev proti bolečinam.

Spoštovani g.Pušenjak!

Imam velike gin. teževe, namreč pri laparoskopiji so mi ugotovili zarastline,vnete jajcevode in jajčnike,maternico,vedno imam bolečine v spodnjem delu trebuha.Pred tem sem imela 2 splava-umetni in spontani.Kakšna je možnost zanositve,trenutno nimam partnerja.Kar me trenutno skrbi so dojke, namreč zednje dneve sem opazila da so bradavice vnete,rdeče in me zelo boli, že na rahel dotik.KAJ JE TO?Ali je to povezano z vnetjem rodil?
Prosim vas če mi lahko čim prej odgovorite.Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor,

Lep pozdrav

Draga Ana,

kombinacija vaših težav ni običajna in verjetno nimajo skupnega imenovalca. Vnetje dojk (mastitis) je izven obdobja dojenja je izrdno redek pojav zato vam “na pamet” ne morem svetovati kakšne “samopomoči”. Če ste si bradavice na nek način “razdražili z manipulacijo” in gre samo za reakcijo, se bo stvar pomirila sama, če boste dojke samo pustili pri miru, sicer pa svetujem zdravniški pregled.

New Report

Close